Fastelavenskrans

Snart er bollesøndag her og hvorfor ikke stille opp med en flott og smakfull  fastelavenskrans som er laget av boller satt sammen i en ring. Du kan også lage bollene litt mindre og sette dem tett sammen som en bollekake. Bruker du min oppskrift får du akkurat nok til- ja takk, begge deler. Både fastelavenskrans og en liten kake.IMG_5542.JPG Jeg veide hver bolle for å få dem like store og pass på at de står tett nok. Mine nådde bare såvidt å feste seg i hverandre. Disse er med rosin og sukat og fikk vaniljekrem i midten. Og dere, de blei så gode altså. Nam. img_5577I min familie kalles denne gjærdeigen «Gjærdeig til alle formål». Er ikke det et herlig navn da, ha,ha,ha. Denne deigen brukes til boller, horn, kanelruller osv. Tilsett bare det du vil av kanel, kardemomme, safran osv. etter hva du vil lage.  Det funker hver gang.

3,5 dl melk, 1 pk tørrgjær (jeg bruker litt mindre), 100 g sukker, 90 g smør som smeltes i melken og 500 g hvetemel. Deigen heves først og så heves bollene 30-45 min før steking på 210 grader midt i ovnen.

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

8 kommentarer om “Fastelavenskrans”

  1. De så nyydelig ut, oppskriften må prøves! Bare et lite spørsmål; hvordan gjør du med vaniljekremen i midten, lager en grop som på skolebollet…eller? Sikkert et dumt spørsmål for de bakevante, men…

    1. Vet du, Hilde, det var litt vanskelig. Jeg brukte en kakesprut med et lite hull og presset kremen inn i bunnen av bollen og prøvde så godt jeg kunne å tette hullet med deig etterpå. Det fungerte greit nok og jeg tar gjerne mot tips om enklere måte å få kremen inn på. Jeg vil jo at bollene skal være pene på toppen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..