Det enkle er det beste, veldig ofte i alle fall. Blei det mye boller i går, så kan det være greit å bøte på den muligens litt dårlige samvittigheten med en grønn og god salat i dag.Denne salaten har få ingredienser, men du så god. Jeg bruker hjertesalat fordi romanosalat, som det egentlig skal være, er så vanskelig å få kjøpt. Brødkrutonger lager jeg selv på stekepannen i litt meierismør. Jeg bruker stekte biter av kyllingfilet, permesanost og noen ristede pinjekjerner.
Det er dressingen som gjør salaten, synes jeg. Den er viktig. Jeg lager den på samme måte som aioli, men med følgende ingredienser.
2-3 eggeplommer, 1 ts dejon sennep, 2 fedd hvitløk, 3-4 ansjosfileter, 2 dl olivenolje, sitronsaft og salt. Blir den for tykk, kan du ha oppi litt vann.
Det er viktig å ikke bruke olivenolje med for kraftig smak. Det gir for mye olivensmak, synes jeg. Jeg liker også å bruke vanlig Idun sennep, men det er en smakssak.
Nam så god salat – takk for oppskriften din 🙂 Ser veldig godt og innbydende ut.
God kveld klem fra Monica
Du er så flink til å variere i spennande rettar,
eg er litt lat for tida..
Takk for mange gode oppskrifter og tips !!
Du er så utrolig flink til å ta fine bilder av maten også, det ser skikkelig lekkert ut !!!!!
Fint det hvite servise ditt,hvilket merke er det i fra 🙂
Serviset er fra Figgjo, Solveig. Veldig fornøyd med det😊
Heisann…. heter det tennene løper i vann… for et dumt uttrykk, men hvis det er tilfelle, så må de jo gjøre det etter å se på disse bildene. Fristende!
Vakre bilder du her har tatt ! Bravo 🙂
Ja, du denne liker jeg også veldig godt – bare synd den ikke er å få i Italia, ihvertfall på mine trakter.
Italienere vil bare ha helt enkel salat….og kanskje med tomater, og skal du ha litt cipolla (løk) som min kjære alltid vil ha, må enn spørre om det.
Denne retten minner meg om sommer, og venninnetreff på Aker Brygge faktisk !
Du tar utrolig fine bilder! Ser så enormt fristende ut! 🙂 Haha. Jeg lager ofte ikke dressing, så det var en god idé å begynne med!