Mandel-, sjokolade- og kokoskake

Husker dere at jeg var på Kafé Strandhaven i Lillesand og spiste kake? Den var så innmari god at jeg måtte prøve å bake en lignende, og det har jeg gjort. Jeg syntes den blei nesten lik den på kaféen og veldig god.Jeg har blandet to oppskrifter jeg fant på nettet og her er resultatet.

2 egg, 1,5 dl sukker, 1 dl kokos, 1 dl hakkede mandler, 50 g sjokolade, 1 ts bakepulver, ca 1,25 dl mel og en dasj husholdningsfløte. Kremen er en slik som er laget av Philadelphiaost, smør, melis og sitronsaft, lik den som brukes til gulrotkake.

Jeg rørte egg og sukker hvitt og tilsatte resten, og brukte en 18cm form. Jeg stekte kaken på nederste rille i ovnen på 180 grader.

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

17 kommentarer om “Mandel-, sjokolade- og kokoskake”

 1. Uh, hvor ser den god ud, Ingrid! Det forsøg er du da sluppet godt fra 🙂 Du tager nogle vældigt gode billeder. Har du lært at fotografere eller er du selvlært?
  Kh Nana

  1. Jeg er selvlært når det kommer til fotografering og finner inspirasjon fra bilder magasiner ol. Jeg har også kjøpt nytt kamera. Olympus PEN PL8 og i tillegg et objektiv 45mm f1.8. Jeg er veldig godt fornøyd med det.

   1. Jeg anbefaler boken Fotoglede. Der lærte jeg det jeg kan om fotografering til mitt bruk. Jeg redigerer ikke bildene mine. Det kan jeg ingenting om.

   2. Å den boken har jeg vært borti. Da skal jeg jammen få tak i den👍🏼 Takk for tips🌺 Nei, redigering er ikke min greie heller😉

 2. Sikkert en god kake. Flott at du har skrevet oppskriften så får jeg også prøv den Ha en fin dag.

 3. Åhhh, hva du kan friste…..får jo vann i munnen her jeg sitter å leser bloggen din……..;)

 4. Takk for inspirasjon, ser nydelig ut den kaken.
  Har ikke vært innom på en stund, og har lest med nedover. Ser at du har kjøpt deg bomberjakke; fin farge, tøff til jeans.

  Ha en fin vår.

 5. Hej Ingrid, som svar på din kommentar pa bloggen min: … Ja men det är ju det som gör dig så unik. Alla tjejer på min ålder letar alltid bra tips från den lite äldre generationen och i alla fall jag är ganska trött på «rosa bloggere». Jag tycker du har en underbart och super läcker blogg och jag kommer verkligen fortsätta läsa den. Stor kram och lycka till med bloggandet. Kram //Sofia

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..