Velkommen hverdag med fiskegrateng på bordet

Det er godt det, både hverdag og fiskegrateng. Man skal ikke kimse av god gammel norsk husmannskost og jeg synes den hjemmelagede smaker aller best med deilig smak av muskat. Jeg rett og slett elsker smaken av muskat.
Bildene jeg bruker her er fra forrige gang jeg laget fiskegrateng. Dere som følger meg på Snap vet at jeg laget brødrasp selv i dag og den er mye bedre enn den kjøpte raspen som er på bildet.Jeg bruker en frossenblokk sei og en torsk og trekker dem i litt saltvann. Lag en tykk hvit saus og krydre med salt og revet muskatnøtt.Tilsett eggeplommene og purre. Bland inn fisken og litt kokt fullkornsmakaroni. Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn i fiskeblandingen.Ha blandingen i en smurt ildfast form og stek ca en time på 200 grader. Jeg serverer fiskegrateng med kokte mandelpoteter, revet gulrot og smeltet smør.

Håper det ikke var altfor vondt for deg å dra på jobb i dag etter herlige og velfortjente fridager.

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

8 kommentarer om “Velkommen hverdag med fiskegrateng på bordet”

  1. Dette er en av mine livretter og har vært det fra jeg var ganske så liten jente. Det er såååå godt! Jeg gleder meg hver gang vi skal ha det, og det er som oftest jeg som lager den. Jeg bruker oppskriften til Ingrid Espelid Hovig og synes det er den som minner meg mest om den jeg fikk når jeg var liten.
    Absolutt beste måten å få i seg fisk på … eller å få i barn fisk. For jeg er litt sånn pinglete der … dessverre, selv om mitt nye slagord er: Etter kråkebollesandwich er egentlig alt smooth 😉

  2. Spændende at læse om norsk husmandskost. Din fiskegrateng minder om min svigermors skinkegratin, som vi her i huset kalder Metas makaroni-ret (rigtigt, min svigermor hed Meta).

  3. Hjemmelaget fiskegrateng er absolutt best og særlig mammas. Hmm fikk lyst på hjemmelaget fiskegrateng igjen. Takk for at du deler oppskriften din❤️
    Har jobbet mer eller mindre i hele påsken. Hatt et par dager fri. Er på jobb nå men når jeg går av i morgen skal det bli godt med et par dager fri før jeg tar fatt på arbeidshelgen min.
    Ønsker deg en fin dag!

    1. Sånn er det å jobbe skift, litt kjedelig å jobbe når andre har fri, men utrolig deilig å ha fri i hverdagene mens andre jobber også. Ja takk til litt av alt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..