Albykringle

I 15 år har Mannen snakket om den fantastiske Albykringla som selges på kafeen Galleri F15 på Jeløya.


Endelig fikk jeg laget den til Mannens store overraskelse, glede og entusiasme. Jeg har, som sagt,  i alle disse årene fått høre om denne himmelsk gode kringlen. Jeg har smakt den selv også en gang vi var der for mange år siden, men kunne ikke huske hvordan den var.
Ifølge Mannen har denne oppskriften alltid vært hemmelig, men nå fikk jeg den altså, og da måtte jo kringlen prøvebakes. Hvorfor det heter kringle når det er en langpannekake vet jeg ikke.

Oppskriften fikk jeg hos Mette med Instagram mettefotografi.

125 g smør, 6 dl melk, 50-75 g fersk gjær, eller en drøy pose, 60 g sukker, 3 egg, 750 g hvetemel. Smøret smeltes i melken og avkjøles. Tilsett gjær, sukker og egg. Bland dette i melet.

Fyll: 200 g sukker, 200 g smør, 1 ts vaniljesukker røres hvitt. Rør inn godt med eplemos.

Halve deigen legges i langpannen, så fyllet og så resten av deigen oppå. Strø godt med hakkede mandler og perlesukker på toppen.

Stekes i ca 25 min. på 200 grader midt i ovnen.

Reklame

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

11 kommentarer om “Albykringle”

   1. Finnes ikke melk eller egg i originalen,ingen som har oppskriften på albykringla,men god den oppskriften du legger ut også😉

 1. Det hadde vært morsomt og prøve og bake kaken. Ser god ut fint kaffeservise du har.

  1. Hei Kristin. Nå er det veldig lenge siden jeg har laget den, men oppskriften sier 125g. Jeg er enig at det høres altfor mye ut med mer enn 2pk fersk gjær på 750g mel. Tror jeg ville ha brukt litt mindre. Lykke til. Den er kjempegod og jeg hører gjerne fra deg igjen hvordan den blei, og hvor mye gjær du brukte.

   Klem, Ingrid

   1. Hei igjen!

    Laget den akkurat som det står her – bortsett fra at jeg hadde to ss eplemos i fyllet (fordi min kjære hadde snappet opp at det er den hemmelige ingrediensen😂).

    Neste gang blir det 50g gjær! Det smakte gjær, og det var ikke så stas – selv om det var kjempegodt likevel… det sier litt om hvor god den blir UTEN gjærsmakl😊. Tenker den da blir vesentlig mindre fluffy også – og ergo enda mer lik den på Alby.

    Skal nok si hvordan det går neste gang også👍!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..