I mangel på sol og varme de siste dagene, så drømte jeg meg bort i italienske smaker og laget en tomatterte til lunch i dag. Hva minner vel mer om sol, varme og Italia enn tomat og basilikum?Yr lovet finvær her i dag, men vi fikk servert enda mer regn. I morgen er en ny dag, og min siste fridag og da kommer solen, håper jeg.Det du trenger er butterdeig, hvitløk, smøreost, olivenolje, salt, tomat og basilikum. Enkle og smakfulle ingredienser blir med enkle grep en finfin lunch.
Jeg smurte Philadelphia og litt presset hvitløk på bunnen og la på skiver av bifftomat. Oppå tomatskivene hadde jeg litt havsalt, olivenolje og hakket basilikum. Til slutt brettet jeg opp kanten. Jeg stekte terten midt i ovnen på 200 grader i 30-35 minutter.
Du kan jo lage denne med det fyllet du ønsker. Jeg tror den også hadde vært god med Snøfrisk, oregano og timian også. I alle fall så skal jeg lage denne flere ganger i sommer, superdigg var den. En pakke butterdeig er jo anvennelig å ha liggende i fryseren. Inspirasjon til det hele fikk jeg hos Karen. Hun har en hyggelig dansk blogg som jeg bruker å besøke.
Mmmmmm dette så da godt ut !!