I pinsen var mine to døtre, to barnebarn og jeg sammen til lunch og det var så trivelig. Jeg elsker å ha mine barn hjemme på besøk. Jeg laget min supergode brokkolisuppe og til den spiste vi nybakte småbrød, rørossmør og også det gode rabarbrasyltetøyet jeg laget for litt siden. Nystekte brød, godt smør og syltetøy, kan du kjenne smaken og lukten?
- 800 g hvetemel
- 200 g grovt rugmel
- 250 g solsikkefrø
- 2 ts salt
- 50 g fersk gjær eller en pose tørr
- 9 dl lunket vann
Elt deigen sammen og la den heve. Lag så små brød, snurr dem gjerne litt, de skal se rustikke ut og la dem heve litt igjen.
Varm ovnen til 280-300 grader med stekeplaten inni. Ta platen ut når ovnen er varm, legg på brødene og stek i 15-17 minutter i den varme ovnen.
Brødene egner seg kjempegodt til frysing og så varmes opp igjen i stekeovnen. Da får de en deilig sprø skorpe, akkurat som nystekt.
Å, nå ble jeg kjempe sulten, for det hørtes godt ut! Ha en fin dag 🙂
Prima, Ingrid. Dette har jeg kyst til servere på gymnasvenninne hos meg neste uke. det enkelste er ofte det beste. Takk for inspirasjn.