Jeg er så uendelig glad i alt som vokser og gror i den lille hagen vår, og spesielt i det spiselige. Jeg elsker å gå ut og plukke bær fra busken og putte rett i munnen eller i frokostskålen som er fylt med yoghurt naturell og cottage cheese. Ikke minst har det vært stor stas for barnebarna nå i sommer.Nå er det som henger igjen av rips og solbær klar for innhøsting. Mye er blitt spist, men litt er igjen.
Jeg putter noen bær i fryseren til å ha utover vinteren og det meste som er igjen av solbær blir til syltetøy. Åååå, gleder meg. Nykokt solbærsyltetøy, det er godt det!
I vår var det store mengder blomster på blåbærlyngen rundt oss også, men det blei ikke noen bær. Jeg går ut fra at det manglet insekter til pollineringen. Det er skremmende og alvorlig med insektene som forsvinner mer og mer. Vi er nødt til å ta oss selv i nakken og gjøre mer for at insekter, bier og humler skal ha gode levekår. Ingen insekter, ingen mat. Så enkel er naturen.
Jeg har det som du: Jeg er så glad for det der vokser i haven. Jeg elsker min køkkenhave hvor vi lige har været ude at finde grøntsager til aftensmaden. Vores bærbuske er ikke så store endnu, men vi nyder de bær der er og glæder os til buskene bliver større.
Dine billeder er så fine! – Og dine bær ligeså 🙂
Tusen takk, Nana. Vi er heldige, du og jeg, som kan plukke mat fra egen produksjon. Dog er min mye mindre enn din, men like kjærkommen.
Jeg har lige solbær nok til et lillebitte glas syltetøj, men jeg har aldrig prøvet at lave syltetøj før. Så det kan jeg vel nok finde ud af, for at bruge Pippi Langstrømpes ord 🙂
Det er enkelt, Conny. Kok opp 2 kg solbær, 1/2 l vann og 1,5 kg sukker. La det småkoke til sukkeret er løst opp og bærene knust. Ferdig.
Tak for tip, Ingrid.
Hei🤗 Det gir en lykke følelse å høste fra egen hage🌺
Flotte bilder av bær, og gode tips.
Ja, humlene og biene er kjempeviktige. Planter dei likar må vere i alle hagar !!