Hei Bodø

Bodø, kanskje ikke den arkitektonisk vakreste byen i landet vårt, men akk for noen omgivelser den er omkranset av. Jeg har ikke fått reist ut av byen i dag, men den har mye å by på på nærliggende steder. Jeg hadde planer om  å spaserer 40 min. til Nordlands kultursenter i dag, men slo det fra meg da det regnet i formiddag og tiden for knapp etterpå, syntes jeg.Gågaten har fått både nytt bibliotek og kulturhus, som du ser til venstre her, og ender opp i et kjøpesenter som er gaten under glasstak. Der taket slutter, fortsetter gaten videre over på andre siden.Sentralt i bybildet er havna, og her får man handlet direkte fra båt.

Et hav av fritidsbåter. Jeg tror alle familier i byen har egen båt. I alle fall ser det slik ut.Hurtigruta, Finnmarken, på vei inn til kai i byen.Havna er omkranset av en lang molo for å ta av mot vær og vind som kommer fra havet.Båtene ligger tett i tett over alt, og jeg tror alle får fisk om de prøver lykken her. Jeg overhørte en familie som skulle ut i båten sin for å fiske litt til dagens middag, som om det var en selvfølge at de kom til å få fisk.Min lille runde i dag avsluttet jeg på denne fine og litt urbane kafeen i tilknytning til biblioteket.

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

6 kommentarer om “Hei Bodø”

  1. Ja, byen har mange hus fra 50-tallet. Den opprinnelige byen ble bombet under 2. verdenskrig, og bare noe få hus står igjen. Håper du får bedre vær neste gang. Kultursenteret og Bodøelv er verdt et besøk. Og for den del Bodin kirke som ligger like ved 🙂

  2. Så moro å se, jeg har aldri vært i Bodø. Flott med alle de båtene og koselig kafe. Ser du koser deg på disse turene, fint for oss også. Ha en fin tur hjem. Toril

    1. Ja, det er et vakkert skue i havna med alle de båtene, både fiskebåter og fritidsbåter. Jeg synes det er helt unikt at de ligger midt i byen på den måten.

  3. Fine Bodøbyen, min barndomsby. Takk for titten. For oss som har vokst opp der er havna og moloen noe man savner. Håper du neste gang får finvær og mulighet til å gå litt, turisthytta med utsikt helt til Lofoten og til Landegode. Keiservarden eller Linken, Bodøfolk er bitt av toppturer. God tur heim.

  4. Artig å se herfra, aldri vært i Bodø.
    Synd det var så gråværsdag…men, slik er det jo av og til ….
    Better luck next time !

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..