Ting jeg liker

Jeg liker å ha noen grønne planter, sukkulenter og kaktuser i stuen. Det gir litt følelse av liv og hjemehygge, synes jeg. Jeg vet ikke hva denne heter, men da jeg kom hjem fra sommerferien var den blitt veldig tørr. Synd, for jeg har hatt den lenge og liker den så godt.Nå håper jeg den fortsatt lever, stakkars.  Jeg har ingen grønne fingrer når det kommer til stueplanter, derfor passer det meg med de som ikke trenger så mye vann. Et liv som mitt med pendling mellom jobb, fritidsbolig og hjem store deler av året gjør det ikke enklere for plantene mine.

Liker du planter i stuen, eller holder det med buketter i vasen for deg?

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

13 kommentarer om “Ting jeg liker”

 1. Jeg håper du får liv i den, ikke gi den opp med en gang? Settes litt lyst og litt vann med gjødsel i kanskje?
  Hjemme hos oss er det ikke så veldig mye planter egentlig, men jeg har et knippe avblomstrede orkideer som jeg har i kjøkkenvindu. De får vann hver lørdag ! Jeg kjøper alltid to potteplanter (for eks orkideer) og setter på buffeten innerst i stuen ved spisestuen vår. Det synes jeg liver veldig opp. Ellers prøver jeg å kjøpe en bukett hver helg eller så tar jeg inn noe fra hagen til helgen og har på stuebordet.

 2. Har noen små sukkulenter i stua og synes det er fint. Da jeg kjøpte dem fikk jeg vite at de ikke skulle ha vann. Når de har stått lenge og er helt tørr har jeg vanner litt Lettstelte potteplanter. Til helgen synes de er fint med avskårne roser for de er så fine. Mine yndlingsplanter er orkideer og St. Paulia.

 3. Jeg elsker grønne planter, og har huset fuldt af dem. Der er en der dør fra tid til anden, men bare der er mange, opdager man det næppe 😉

 4. Planten din heter: Corokia Cotoneaster. Alt den trenger er godt lys, og regelmessig vanning – altså når jorden er tørr. Jeg kom tilfeldigvis over disse opplysningene på nettet.
  Hilsen Eli

  1. Tusen takk for info., Eli. Er det ikke liv i den, er det jo god grunn til å kjøpe en ny fin plante. Fremover får jeg jo passet dem bedre også ettersom hyttesesongen avtar.

 5. Syns det er så fint med grønne planter, inne !
  Men, gitt det opp for mange år siden, da vi flytter frem og tilbake til Italia, gikk ikke det lenger ;(
  Så nå nyter jeg hagen min – her og der, lykken er å gå ut å finne en rose jeg kan klippe, og ta med inn i stuen min !

  Håper du får liv igjen i denne her da, vann og sol – så kommer den seg nok 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..