Ting jeg liker

Jeg er veldig glad i mye, blandt annet knasende sprø og nyplukkede sukkererter. De er så gode å spise som de er, og også til å steke lett i panna som middagstilbehør, eller de kan spises som snacks med en deilig dip til. Du bestemmer hva du liker.Jeg elsker å kunne gå ut i hagen og plukke med meg spiselige ting derfra, eller bare putte i munnen rett dra planten. Lykke er det for meg.De er ikke kravstore til voksested, og de er fornøyd bare de har noe å klatre i. De kan fint dyrkes på balkongen i en stor potte med klatrestativ i midten dersom du ikke har hage. Du kan plukke med deg noen gode kvister på 1-1,5 m når du er på tur i skogen. De bør helst ha noe sidegrener du kan kutte av til passe lengde slik at ertene kan snurre seg fast til dem. Selvfølgelig kan du kjøpe et stativ eller netting, men det er jo gøy med egenprodusert også. Til neste vår kan du selv så ertene rett i potten, innendørs til forhåndsspiring, eller kjøpe ferdige små planter på ditt lokale gartneri.Barnebarna er også glad i å plukke, heldigvis også spise, nyplukkede sukkererter. De hjelper gladelig til med sine søte små fingrer ute i hagen.

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

11 kommentarer om “Ting jeg liker”

  1. Ja, sukkerærter er skønne! Sidste vinter – i juleferien – såede jeg nogle sukkerærter der hedder Winterkefe. De gav masser af ærter allerede sidst i maj, selv om foråret var koldt. Men der er jo nok en forskel på klimaet her og hos jer, så måske kan man ikke så vinterærter i Norge. Så må I forspire inde som du også foreslår.
    Jeg har aldrig tænkt på at spise ærterne med dip, men det skal jeg prøve 🙂
    Kh Nana

    1. Jeg tror kanskje det villa ha fungert med de vinterertene her hos meg. Jeg bor helt sørvest i Norge og her har vi sjelden vinter, snø og minusgrader mer enn noen få dager. Egentlig er klimaet nokså litt nord i Danmark vil jeg tro.

  2. Så flotte de ser ut :)) Da jeg var barn hadde vi en nabo som hadde sukkererter og det var noe av det beste jeg visste. Etter at jeg fikk barn ble jeg allergisk for bjørk og mye frukt.. så nå klør jeg i munnen av sukkererter. «søren å» for det er jo bare så godt ..Kos deg du..hehe… ❤ Annebe

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..