Gresskarsesongen er her. Forsåvidt er den kanskje her året rundt, siden de sansynligvis kan importeres som så mye annet. Uansett synes jeg er det hyggelig å lage mine egne syltede gresskar, ikke er det tidkrevende eller vanskelig heller.Jeg bruker muscatgresskar, men det går sikkert fint å bruke andre typer også.
- 1 kg gresskar
- 4 dl 7% eddik
- 750 g sukker
- 40 g fersk ingefær
Kutt gresskaret i biter og kok dem passe møre i eddiken, sukkeret og skiver av ingefær. De skal ha litt tyggemotstand. Ta så opp gresskarene og legg dem i glasset mens du koker inn laken til den blir litt fyldigere. Ta ut ingefæren og hell over gresskarbitene og skru på lokk. Glassene oppbevarer jeg i kjøleskapet og der holder de seg lenge.Vi spiser disse for det meste når vi har hvit fisk til middag. Det er så godt, og har du ikke prøvd syltede gresskar, er det fort gjort å lage et glass eller fire for å smake dem. Det er ikke alltid nødvendig å lage så mye, men selvfølgelig, har du et glass til overs er det alltid kjekt å gi bort litt.
SYltet gresskar er såååå godt! Kan også anbefale det som tilbehør til indisk og nord-afrikansk mat, passer kjempefint til de krydderne man bruker i sånn mat. Og så synes jeg det er godt til kjøttkaker også, jeg
Det høres riktig ut, Anaruh. Har bare ikke tenkt på det, jeg. Tusen takk fot tipset. Klem, Ingrid