Julechutney har vært fast innslag på vår julemeny de siste årene og det er ikke så rart, for den er så god. God som tilbehør til kjøtt, fisk, pølser og kjøttpålegg, ja nesten hva som helst av middag og lunchmat.
Du som har fulgt meg på blogg gjennom flere år har jo sett denne før, men er det ikke litt det julen handler om for mange av oss, tradisjon.
- 200 g tørket fiken
- 200 g tørket aprikos
- 200 g dadler uten sten
- 200 g svisker
- 1 finhakket løk
- 1 finhakket eple
- 4 dl eplesidereddik
- 350 g brunt sukker
- 1/2 ts malt nellik
- 1 ts salt
- 3 kanelstenger
- 3 stjerneanis
- Skall av en appelsin
Kjør den tørkede frukten til en grov masse i kjøkkenmaskin. Ha alle ingrediensene i en gryte og kok en time på svak varme. Rør av og til. Ta anis og kanelstenger ut når chutneyen er ferdig.
Tack för receptet, det låter gott.
Kram Maria
Aldri laget noe slikt jeg :)) Men jammen ser det både godt og dekorativt ut.. fint på bordet i jula er jo viktig det også i tillegg til god smaker ❤ Annebe
Hei igjen Ingrid 😊
Takk for hyggelig tur !
Laget julecutney i går 🙂 den ble kjempegod !
Skal prøve å lage nissene også , de var kjempesøte 🙂
God jul 🙂
Anne Knudsen
Så bra Anne, og tusen takk og god jul til deg også. Klem, Ingrid