Julechutney

Julechutney har vært fast innslag på vår julemeny de siste årene og det er ikke så rart, for den er så god. God som tilbehør til kjøtt, fisk, pølser og kjøttpålegg, ja nesten hva som helst av middag og lunchmat.

Du som har fulgt meg på blogg gjennom flere år har jo sett denne før, men er det ikke litt det julen handler om for mange av oss, tradisjon.

  • 200 g tørket fiken
  • 200 g tørket aprikos
  • 200 g dadler uten sten
  • 200 g svisker
  • 1 finhakket løk
  • 1 finhakket eple
  • 4 dl eplesidereddik
  • 350 g brunt sukker
  • 1/2 ts malt nellik
  • 1 ts salt
  • 3 kanelstenger
  • 3 stjerneanis
  • Skall av en appelsin

Kjør den tørkede frukten til en grov masse i kjøkkenmaskin. Ha alle ingrediensene i en gryte og kok en time på svak varme. Rør av og til. Ta anis og kanelstenger ut når chutneyen er ferdig.

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

5 kommentarer om “Julechutney”

  1. Aldri laget noe slikt jeg :)) Men jammen ser det både godt og dekorativt ut.. fint på bordet i jula er jo viktig det også i tillegg til god smaker ❤ Annebe

  2. Hei igjen Ingrid 😊
    Takk for hyggelig tur !
    Laget julecutney i går 🙂 den ble kjempegod !
    Skal prøve å lage nissene også , de var kjempesøte 🙂
    God jul 🙂
    Anne Knudsen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..