Julens marsipan

Hjemmelaget marsipan hører julen til, i alle fall hos oss, og det er vanskelig å holde fingrene fra fatet når jeg går forbi, så de må oppbevares i kjelleren frem til jul. Det er ikke vanskelig å lage marsipan, ei heller å dyppe dem i sjokolade og stasje dem litt.

Jeg lager marsipan av 500g skollede mandler og 500g melis. Jeg maler først mandlene og maler dem en gang til sammen med melisen. Så tilsetter jeg 2 eggehviter og litt av en grøt kokt på 1 dl melk og 3 ts mel til passe konsistens. Når jeg dypper dem i sjokolade bruker jeg to plastgafler med tre fingrer der jeg har knekket bort den midterste fingeren. Det fungerer utrolig bra altså, og jeg har bittelitt delfiafett i sjokoladen så den blir litt smidigere å jobbe med.

I den med hvit sjokolade har jeg blandet inn hakket aprikos og pyntet med hakkede pistasjnøtter. Kulene med melkesjokolade er iblandet hakkede valnøtter og rutene med hvit stasj har hakket fiken. Jordbærene og de små stengene er bare marsipan. Det er bare å tilsette de smakene man liker best og du kan imponere med den fineste julekonfekt. Det ser jo delikat ut og ingen trenger å vite at dette er superenkelt.

Reklame

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

6 kommentarer om “Julens marsipan”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..