De siste årene har jeg laget eggnog og synes det er blitt en så koselig tradisjon. Ja, det er kanskje litt amerikansk, og kanadisk også har har jeg forstått, men like hyggelig.Å sette seg i go’stolen etter middagen i julen med kaffe og et lite glass eggnog, nyte freden og se på juletreet, altså, det er magisk. Å nyte et glass sammen med gjester er hyggelig det også. Slik lager du den;
- 2,5 dl h-melk
- 2,5 dl fløte
- 350 g sukke
- 5 eggeplommer
- 1ts vaniljesukker, jeg bruker Cemo ekte vaniljesukker
- 1 kanelstang
- litt revet muskat
Kok opp melk, fløte, sukker og muskat og avkjøl. Fjern kanelstangen. Visp sammen eggeplommer og vaniljesukker og tilsett den avkjølte melkeblandingen. Varm blandingen forsiktig til litt kremet konsistens ca, 75-77 grader og avkjøl. Til slutt tilsettes 2,5 dl blanding av mørk rom og brandy/Cognac. Jeg bruker å ha krem på boks som jeg sprayer på før servering og river bittelitt muskatnøtt på toppen.
Åh så gott det ser ut, det har jag aldrig smakat. Mycket mumsigt du bjuder på här nu:).
Kram Maria
Anbefales å prøve. Som eggelikør, men med litt annerledes smak. Klem, Ingrid