En koselig godteribuffé

Jeg bruker å sette frem julekaker og godteri slik at de er lett tilgjengelige og da blir det spist. Ulempen er at vi spiser for mye, men pytt. På nyåret er det over og ut og tilbake til hverdagen og da bruker ting å falle på plass igjen. Adventstiden og julen er her og nå.I det store tårnet har jeg krumkaker, pepperkaker og fingerkremkjeks med litt romessens i kremen. Det er så godt med det lille hintet av rom, synes jeg. Jeg elsker de kakene og har gjorde det siden jeg var barn.

I det lille tårnet har jeg brente mandler, marsipan og peppermyntestenger med kokos. I den lille skålen med hvit sløyfe er det forskjellige nøtter, tørket frukt og mørk sjokolade der jeg har blandet inn pistasj-og pecannøtter, tørkede tranebær og maldonsalt på toppen.

Mot slutten av uken kommer yngstedatteren hjem på juleferie og jeg teller dagene og gleder meg sånn. Det er det beste med julen, å få samlet gjengen under armene mine.

Reklame

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

13 kommentarer om “En koselig godteribuffé”

 1. Hei Ingrid, det var da super flotte glass tårner!!! Hvor får jeg slike tro??? Tenke..tenke… Aldri sett, men ikke leita etter de heller så da…;-)
  Så flott å ha julekakene i slike, her går det i gammeldagse bokser…helt ok det OG, men alltid litt dumt å ta ut og legge på tallerkener…så blir de stående å tørke hehe
  Skal jeg vise til barna mine og si at jeg ønsker meg slike tårner?? Så kan DE ut å lete??? hehehe neida, så slem er jeg ikke;-) Men tusen takk for at du viste en genial måte å presentere baksten på slik at den kan spises når «løsta» plutselig dukker opp;-)
  Ønsker deg og dine en GOD JUL! Takk for den fine bloggen din og alt du deler!!

  1. Hei Annette. Slike glasstårn får du kjøpt hos Riviera Maison. Jeg vet ikke hvor du bor, men du får kjøpt dem hos Lene interiør i Stavanger eller Kvadrat. Hun har også nettbutikk, og jeg går ut fra at de er i salg fortsatt. Mine er flere år gamle.

   Tusen tusen takk for at du leser bloggen min og jeg blir så glad for å høre at du liker den. God jul og stor klem til deg fra meg.

 2. Nå gikk det litt fort i svingene…ser jo nå at navnet mitt dukker opp men likevel
  Stor juleklem fra Annette

 3. Følger stadig den fine bloggen din med masse gode tips. Denne oppsatsen din var veldig hyggelig og smart. Jeg har også et sånt tårn, handler alt sånt på nettet. Det står på kjøkkenet hele året med forskjellig kjeks og i jula er det supert for småkaker. Enkelt å plukke fra. Kommoden din er også kjempelekker. Ha ei fin førjulstid. Toril

  1. Hei Toril.

   Mitt store tårn står også fremme året rundt med forskjellig innhold og jeg har hatt det i mange år. Tusen tusen takk for at du besøker meg. Det gjør meg så glad og takknemlig. God førjulstid til deg også. Klem, Ingrid

 4. Fingerkremkjeks er en julekake som er ny for meg, kansje du vil dele oppskriften på den.
  Syns den skjenken din er så fin hvilket merke er den. Hilsen Solveig

 5. Hvor ser det hyggeligt ud – jeg så med det samme det er en Montana, det er en skøn serie – jeg har selv en del af Montana – blot i en anden farve.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..