Oppskriften på fingerkremkjeks er etterlyst og den deler jeg så gjerne. Det finnes sikkert mange varianter av denne om du googler, men her er altså min barndoms favoritt. Jeg kan huske at som barn fikk vi ofte tilsette kondittorfarge i kremen.
- 400 g mel
- 100 g potetmel
- 100 g sukker
- 200 g smør
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ss melk
- 2 egg
Det tørre blandes og smør smuldres inn. Tilsett egg og melk og la deigen hvile kaldt til neste dag. Deigen er også enklere å kjevle når den er litt kald. Kjevle og trykk ut kjeks i ønsket form og størrelse.
Kremen lages av 250 g melis og smeltet delfiafett til ønsket konsistens. Smak til med romessens.
Uh, hvor det lyder godt – jeg kender slet ikke de her kager, men de må da prøves!
De er så gode, synes vi i alle fall. Klem, Ingrid