Fornuftige nyttårsforsett

Nå går vi straks over til 2018 og slike milepæler brukes gjerne til å tenke igjennom hva man ønsker seg av det nye året. Bruk et par minutter og reflekter over hva du har lyst å endre fra 2017 til 2018 og hva du kan gjøre for å oppnå dette.Mange av oss lager oss nyttårsforsett som vi innerst inne vet vi ikke kommer til å klare gjennomføre og denne gangen har jeg tenkt på noen enkle små ting jeg tror jeg kan klare.

 • Bli mer miljøbevisst. Dette bildet ,f.eks., gir meg sår i hjertet om det ikke er manipulert.
 • Kjøre mindre bil og oftere gå eller sykle for småærender.
 • Bruke mindre plast. Jeg vil fortsette å ta med handlenett på butikken og kjøpe q-tips av papir fra nå av.
 • Ikke stå unødig lenge i dusjen.
 • Tenke godt igjennom behovet før nye klær og ting kjøpes (ikke helt enkelt, kjenner jeg).
 • Gi opplevelser eller hjemmelagede/spiselige ting i gave, i alle fall til dem som har det meste fra før.
 • Spise mindre sukker ( har ingen tro på at jeg klarer denne altså).

Har du noen fine og gjennomførbare nyttårsforsett du kan tipse oss andre om?

 

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

14 kommentarer om “Fornuftige nyttårsforsett”

 1. En tänkvärd «lista» du har där. Flera saker som jag också har tänkt på. Men det är svårt med löften, men jag ska göra så gott jag kan.
  Jättesnygg tröja, den har jag inte sett förut:) Nyhet för våren kanske?
  Kram Maria

  1. Det er viktig å tenke gjennom saker og ting og å gjøre så godt man kan, men enkelt er det ikke. Genseren er fra høst/vinter kolleksjonen til Odd Molly. Klem, Ingrid

 2. Dette er gode ting å jobbe mot!
  Men jeg lurer litt på hva du tenker om det å være miljøbevisst og samtidig jobbe i flybransjen? Å reise mindre med fly er et av mine (pågående) forsetter, men for deg er jo færre reisende ikke bare positivt? Jeg tenker mye på dette med jobbvalg og miljø for tiden, siden jeg selv jobbet i leverandørindustrien (vi leverer teknologi og produkter til olje/gass). Synes det er vanskelig å være fornøyd med å resirkulere avfall og ha kjøttfrie dager når jeg er med og bidrar til økt olje/gassutvinning …

  1. Jeg er så enig med deg, Anja, det er vanskelig. Jeg som privatperson kan ikke gjøre så mye med flyindustrien, og ikke du med olje/gass heller. Slike store og tunge ting må ordnes på nasjonalt og internasjonalt nivå med lover og reguleringer, tenker jeg, og det fort. Det hjelper ingen ting om jeg finner meg en annen jobb. Vi kan ikke fortsette med den enorme mengden forurensende varetransport på havet heller, av ting vi ikke trenger, at vi skal dra med fly på flere weekendturer årlig nesten over hele verden, i tillegg til ferier osv. Det beste vi kan gjøre er å bruke stemmeretten og å støtte opp om de som jobber mot en bedre, renere og mer rettferdig verden. Enkelt er det ikke, men alle kan vi gjøre litt. Vi hadde gode og meningsfylte liv for 30-40 år siden også, før denne galskapen. Klem, Ingrid

 3. Jeg bruker handlenett i stoff så mye jeg kan, og er på leting etter nedbrytbare avfallsposer. Jeg ser at jeg bruker veldig mye plastposer til å oppbevare mat i, og at jeg av hygieniske årsaker ikke bruker dem om igjen. På det punktet vet jeg ikke om noen gode alternativer.

  Jeg burde slutte og småspise om kvelden.

  1. Hei Åshild. Det er vanskelig å unngå plast helt, om ikke umulig slik vi lever nå. Vi oppbevarer mat i kjøleskapet i plastbokser som vi vasker og bruker om og om igjen. Vi har en hel skuff i forskjellige størrelser. Plastposer bruker vi til å fryse ned ting i.
   Småspising på kvelden er også vanskelig å unngå for de flest av oss, men ikke umulig å forsøke. Klem, Ingrid

 4. Det var bra og fornuftige ting 🙂 Jeg har ingen forsetter, men prøver å gjøre positive forandringer der det er mulig, noe er enkelt…noe ikke fullt så enkelt… Nydelig stemningsfullt bilde av deg :)) Godt nyttår til deg og dine ❤ Annebe

 5. Godt nytt år til deg!
  Litt spesielt å feire nyttår høgt, høgt over Europa. Eg hadde nok blitt litt tankefull over alt som eg flaug over.. korleis alle har forventningat til det nye året , og så sikkert så ulike forventningar.
  I alle fall, takk for det du har gleda meg med i 2017, eg følger helt sikkert med i 2018 også.❤

 6. Fine forsetter du har satt deg, og jeg er sikker på at du vil greie å gjennomføre de 🙂
  Leste bare høyere opp her, at du alt har 3 dager uten sukker !! Bravo ::)

  Har ikke satt meg så mange forsetter, er du som skriver også – lett og IKKE gjennomføre.
  Men, i første omgang, (prøve) å slutte med småspising mellom hovedmåltidene !
  Sier til meg selv, greier jeg det mandag til fredag (helgen får en skeie litt ut) vil jeg sikkert over tid også da gå ned de ekstra 4 kiloene jeg gikk opp de 2 månedene jeg var hjemme i Norge ;((((((( Æsj….

  Samt, jeg skal strikke min egen GANNI genser, og ikke bare til alle andre ! (den forsettene der skal jeg ihvertfall få til hi hi hi)

  1. Hei Helen. Om man ikke klarer alt så er det i alle fall viktig å sette seg noen mål, tenker jeg. Litt klarer vi alle og Ganni genser er du nok ferdig med på et blunk. Klem, Ingrid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..