Matvarer jeg alltid har i hus

Noen matvarer er basisvarer og det kan jo variere fra hjem til hjem. Jeg tenkte her en dag på at noen varer må jeg bare rett og slett alltid ha tilgjengelig i tillegg til de mer tradisjonelle tingene.

Egg De kjøper vi i hele brett på et gårdsutsalg i nærheten og som oftest 2-3 brett om gangen, for hos oss går det med mange egg.

Avokado De kjøper jeg i nett på Obs og oppbevarer i skuff i kjøleskapet. Jeg legger to om gangen på kjøkkenbenken til modning et par dager før de spises og fortsetter slik til nettet er tomt.

Knekkebrød De baker jeg når det nærmer seg tomt i boksen og jeg spiser mengder av dem. I tillegg er de fast inventar i matboksen min på jobb.

Mandler Jeg kjøper dem alltid i løs vekt og de brukes til så mangt, som å knaske på når jeg er litt småsulten, til krydderbrente mandler og nå sist til mandelsmør.

Kefir Jeg drikker Kefir fordi jeg elsker den friske syrlige smaken og fløyelsmyke konsistensen, og fordi det gjør godt for tarmfloraen i magen og fordøyelsen.

Cottage cheese Det er så godt med cottage cheese, synes jeg og den holder meg god og mett blandet med bær og frø. Ja, det høres kanskje litt rart ut, men jeg elsker både smak og konsistens.

Sitron Mye blir friskere og bedre med en skvis sitron og den brukes til alt mulig. I matlaging, te, sitronvann, G&T osv.

Spinat og salat Noen ganger lurer jeg på hvor mange kilo jeg spiser i løpet av et år. Det er nemlig ikke få.

Grønnsaker, mengder av grønnsaker og de kjøper vi ofte på samme gårdsutsalg som vi kjøper egg.

Har du noe du alltid bare må ha tilgjengelig og nesten ikke kan klare deg uten?

Reklame

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

14 kommentarer om “Matvarer jeg alltid har i hus”

 1. Hjemme hos oss er det
  lettmelk – både til drikke og ikke minst til kaffe
  brød – jeg spiser grovbrød
  Bremykt –
  Servelat –
  kokt skinke
  Gulost
  Gulrøtter
  Egg
  Knekkebrød (kjøper Leksands i Sverige)
  Hjertesalat (kan ikke ha matpakke uten!)
  Kaffe!

  Det var det jeg kom på sånn i farten. Det er alltid mye grønnsaker hjemme hos oss, og frukt. Vi handler to ganger i uka og da fylles det opp. Lars er utrolig flink til å planlegge middager og våre 3 fryseskuffer er flittig i bruk. Med andre ord: lite matsvinn 🙂 og det er jo bra!!!

 2. Egg, yoghurt og cottage cheese og grønnsaker har vi nesten alltid i kjøleskapet.. Avocado glemmer jeg liksom å bruke..dumt for det er jo både sunt og godt :)) Mye bra mat du har tilgjengelig ..:) Ha en fin kveld ❤ Annebe

 3. Siden vi ukeshandler har vi egentlig alltid ganske mye mat i hus, og med to barn i voldsom vekst (som ofte har med seg venner hjem etter skolen) er det helt nødvendig med et ganske stort spisskammers. Men hvis jeg skal tenke på hva jeg passer på å alltid ha til meg selv, ser listen min litt ut som din:

  – egg
  – grove knekkebrød og speltlomper
  – Jarlsberg og Parmesan. Og Chevre til å ha på pizza sammen med rødløk og persille
  – grønnsaker (rotgrønnsaker, ruccola, purre/vårløk, rødløk, brokkoli og blomkål, tomater)
  – frukt etter sesong. Akkurat nå: blodappelsiner!
  – urter (særlig persille og koriander. Og basilikum om sommeren. Om vinteren visner den med en gang)
  – skummetmelk, cottage cheese, yoghurt og/eller mager kesam
  – et utvalg nøtter og frø til å strø over
  – frosne bær og bananer til smoothies
  – havregryn

  Og så drikker jeg et lite glass appelsinjus nesten hver morgen. I tillegg har jeg jo også vulgære mengder te, det skal sies 😀 Drikker 5-10 kopper te hver eneste dag.

   1. Hehe, men dette var jo det faste innventaret. I tillegg har jeg både godteri og snacks jevnlig innom, og når jeg tenker meg om har vi alltid sukkerfri cola også. Men regner ikke dette som mat, da. Er heldigvis mest glad i sunn og ren mat, men sier ikke nei til verken kake eller godteri når anledningen byr seg 🙂

   2. Du er heldig som kan ha sukkerholdig mat i huset, det kan nemlig ikke jeg. Jeg er superglad i sunn mat, men dessverre også milevis over gjennomsnittet glad i sukkerholdig mat, så det kan jeg ikke ha i hus. Klem, Ingrid

 4. Spændende at læse om dine madvarer. Mine er flg. Hytteost/cottage cheese, norsk brunost, knækbrød, æg,tørrede krydderier, gulerødder, kryddersild i glas, tun på dåse, samt frugt, efter årstiden. Klem til dig

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..