Damebesøk, mat og borddekking

Jeg hadde damebesøk en kveld for noen dager siden. Tre flotte damer hadde jeg invitert til mat og prat. Praten gikk bra, maten var det verre med gitt. Der var jeg ikke helt heldig og sjokoladefondanten blei kun en varm sjokoladesaus. Hva skjedde liksom? Er det mulig? Jeg har jo laget det så mange ganger og ikke opplevd det før. Et par dager etterpå fant jeg ut at jeg hadde glemt å tilsette mel i fondanten og da skjønner jeg hvorfor det gikk som det gikk.

Jeg serverte brokkolisuppe som jeg også har laget så mange ganger tidligere, men denne gangen blei den ikke like god som den bruker å være. Jeg hadde bakt Småbrød med solsikkefrø og de blei vellykkede, heldigvis. I den lille hvite kuvertskålen ved hver tallerken fylte jeg pisket rørossmør. Rørossmør og Kviteseidsmør er så godt at tilsetninger ikke trengs, synes jeg.

Jeg valgte å legge en olivengrønn linduk på tvers over bordet og den var akkurat bred nok til to kuverter. En duk jeg tidligere brukte til det gamle salongbordet. Like store deler av bordet i hver ende er uten duk og jeg blei fornøyd med resultatet. Korianderen fikk oppgave som bordpynt slik at alle kunne plukke det de ville ha fra den. Jeg ville prøve å få til et litt rustikt og uhøytidelig uttrykk denne hverdagskvelden. Serviettene er naturfarget lin som ligger i en brun flettet serviettholder fra Gant. Når suppebollen, brød og div. tilbehør skal settes på bordet liker jeg ikke for mye dill og stasj i tillegg.

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

10 kommentarer om “Damebesøk, mat og borddekking”

 1. Brokolisuppe høres god ut det må jeg prøve, Kansje du vil legge ut oppskrift en gang på den en gang.
  Liker så godt spisestue møblene dine fra slettvoll. Skal kjøpe meg lignende og må bare spørre om følgende:
  Er det den stolen som heter oliver du har? og hvilket stoffe og hvilken farve er det på dine?
  Syns dine er så fine
  Hilsen Solveig

  1. Hei a. Suppeoppskriften finner du ved å klikke på ordet brokkolisuppe i innlegget. Det er en link til oppskriften. Ang. stolene så er det Oliver. Jeg har ikke navnet på stoffet, men nå når jeg tenker på det lurer jeg på om det heter Dis? I alle fall er det hvitt og lys grått med litt struktur. Jeg er superfornøyd med både stoler, bord og stoff. Treverket er beiset mørk brun eik, tror jeg. Klem. Ingrid

 2. That’s life. Så lenge det var hyggelig ellers så tenker jeg at det er greit 🙂
  Det er i hvert fall hva jeg hadde tenkt hvis jeg var din gjest!
  I dag skal jeg faktisk ha brokkolisuppe til middag hjemme, skammelig å si – det blir Toro 😉 høhø

  Ingrid jeg lurer på de fine lysestakene, hvor kjøpte du de ? Jeg har så lyst på noe nytt til heimen nå 🙂 Skal rydde opp i masse til helgen og jeg har tenkt å fornye interiøret litt nå. Men må kaste litt først!!

  ha en fin uke videre!
  Hilsen Mette

  1. Hei Mette. Jeg kjøpte lysestakene i København og de kan også kjøpes på nett. De er svenske, heter Gloria og merket er Klong. Bare å Google så kommer de opp. Klem, Ingrid

 3. Åh, sådan en venindeaften er noget af det bedste! Og det er heldigvis det gode samvær der er det vigtige, og ikke om maden er perfekt 🙂 Din borddækning er smuk. Og enkel. Ligesom jeg kan lide det!
  Knus

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..