Soltørkede tomater får meg til å tenke på Italia. Jeg spiste søndagsmiddag på en italiensk bondegård for en del år siden, og ute på gårdsplassen lå tomatene til tørk på brett i solsteiken. Ja, de lå åpent der blant biler, hunder og gjester. Dette var en type åpen bondegård med middagsservering i deres private hjem. Faktisk etter måltidet der at jeg elsker salvie.De beste tomatene er de jeg legger i olje selv, synes jeg. Da får de den rene tomatsmaken jeg gjerne vil ha.
Jeg kjøper en pakke helt tørre naturell tomater og lar dem ligge i eddikvann til de er blitt bløte. Deretter skyller jeg dem godt i et dørslag og legger dem på glass og fyller på med solsikkeolje. Nå er de klar til å spises som de er, eller til å lage tomatpesto f.eks.
Så flotte de så ut!
De er smakfulle og gode også. Klem, Ingrid
Aha, du lägger in tomater själv. Det har jag aldrig gjort.
Ååå det lät som en underbar middag där i Italien.
Kram och ha en fin helg
/Maria
De blir mye bedre enn de ferdige på glass som ofte har en bismak. God helg, Maria. Klem, Ingrid