Gratinert blomkål

Deilige langhelger og dager som fortjener ekstra feiring står i kø nå i mai og det kan fort bli litt mye god mat som legger seg rundt midjen og andre steder hvor vi ikke vil ha den. Da er det fint å kompensere litt med digg mat som er mager, mettende og næringsrik. Gratinert blomkål er enkel og sunn kveldsmat, eller lunch om du vil. Jeg lager nesten alt i pannen og det er gjort på 1-2-3. Ikke blir det mye å rydde opp etterpå heller.

Til en person deler du et lite blomkålhode i buketter (jeg bruker stilken også) og lar dem koke et minutt eller to i saltvann før du heller av vannet. Mens de koker sprøsteker du 2-3 skiver oppkuttet bacon eller spekeskinke. Etterpå tilsetter du de lettkokte blomkålbukettene og lar de surre med bittelitt. Legg så på noen skiver gulost eller revet permesan, skru ned varmen og legg på lokk og la det stå til osten er smeltet. Før servering strør du på urtesalt eller annet krydder du liker. For eksempel hvitløkspulver, paprikapulver ol. Så enkelt. Enjoy!

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..