17.mai-desserten

Festdager er dessert et must, og ofte er slike dager litt hektiske. Da er det gull verdt med deilige desserter som er enkle å lage og som delvis kan forberedes på forhånd.

Slik gjør du:

16 kornmokjeks knuses og blandes med 60 g smeltet smør og 3 ss sukker. Dette stekes på 180 grader i 6-7 min. litt høyt i ovnen og kan lages flere dager før det skal brukes.

1 pk Philadelphiaost (200g) blandes med en kopp melis og 2 ts vaniljesukker. Pisk en boks fløte og bland inn ostemassen. Anrett desserten lagvis, enten i porsjonsglass eller i en større skål. Toppingen kan bestå av det du liker. Friske eller frosne bær, rabarbrasyltetøy, eller som jeg har gjort, toppet med hjemmelaget kirsebærkompott. Jeg hadde 2-3 år gamle frosne kirsebær fra treet vårt i hagen.

Denne desserten falt i smak både hos de voksne og hos barna.

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

4 kommentarer om “17.mai-desserten”

 1. Takk for oppskrift.
  Eg kan tenkje meg å lage denne, men ikkje til 17 mai for då har
  me vår eigen tradisjonelle dessert.

  Ynskjer deg fine maidagar framover.
  Klem

 2. Nå gjorde du meg glad, Ingrid! Tenk!! Du som er så ryddig og ordentlig og har kontroll på det meste har 2-3 år gamle bær i fryseren!!! Herlig!! Trodde jo at slikt bare hender Meg!! hehehe
  Her er det riktig nok ikke kirsebær, for de blir klargjort med det samme i noe som ligner «Norgesglass» men rips og rabarbra tar fryseveien her! Og ikke alltid blir det slik jeg har tenkt……nemlig nydelige rips eller rabarbrakaker vinterstid! Og vips er sommeren her igjen og da er det jo såå så lettvindt med ferske varer…….burde jo brukt opp de «gamle» først 😉 jaja

  Ellers så vokser kirsebærtrær slik som din om de ikke blir beskjært hvert år. Men pytt…Jeg har en lignende. Vi startet for sent med å beskjære, så grunnformen er slik som din (og forblir slik) men det gjør meg ikke noe;-) Og en annen ting….de trenger faktisk ikke bier og humler, de klarer seg selv 😉 men jeg har også lagt merket til at biene ikke liker den så godt! Så de finner gjerne andre steder som moreller, plommer, epletrær….
  Ha en fortsatt god pinse!
  Klem fra Annette (fremdeles mest innevær her)

  1. Tusen takk for tips og informasjon om kirsebærtre, Annette. Jeg trodde faktisk at biene måtte hjelpe til selv når det er selvbestøvende. Da X’er jeg fingrene for bær i år. Klem, Ingrid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..