Hortensia

Jeg elsker hortensia, ute og inne og i alle farger. Jeg hadde ikke tenkt å kjøpe blomster til å ha ute i potter på hytta før til St.Hans, men jeg klarte ikke holde meg borte.

I det nydelige sommerværet vi har for tiden frister jo alt, og så elsker jeg at det er blomster rundt meg. Det er jo nå det er deilig og varmt og solen skinner. Både dagene og de lange lyse kveldene tilbringes ute til lyden av fuglekvitter og insektsurr.

Disse er hortensia som selges på Plantasjen til 400 kr for to. Jeg har prøvd å overvintre dem ute flere ganger, men får sjelden blomstring året etter. Denne typen blomstrer på fjorårets grener, og har vinteren vært hard, gir de ikke blomstring neste sommer.

Vil du har hortensia som blomstrer hvert år må du kjøpe den som heter Endless summer. Den blomstrer på årets grener. Jeg har en av den sorten i bed hjemme og to på hytta og de blomstrer så fint hver sommer, helt til frosten kommer. Når de kommer i butikkene om noen uker skal jeg kjøpe tre stykker. En hjemme og to som jeg skal plante i blomsterbed på hytta.

Har du fylt opp dine blomsterkrukker allerede?

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

20 kommentarer om “Hortensia”

 1. Skønne hortensiaer du har købt! Jeg kan godt forstå du ikke kunne vente 🙂 Hos os er det så rodet at jeg ikke har købt blomster til krukkerne (krukkerne er faktisk ikke engang sat frem), men jeg tror at jeg vil finde dem frem og fylde blomster i nogle stykker ved hoveddøren. Og så vi jeg sige «pyt med at de står mellem murerbaljer og værktøjskasser og hvad der ellers fylder ved døren».
  Knus fra Nana

 2. Hortensia er en dejlig blomst! – faktisk min mands yndling, så vi har dem gerne alle vegne, men jeg har ikke så meget held med dem. Vi bor ret vindomsust, om det bryder de sig ikke om. Men jeg køber gladeligt nye hvert år, for de er bare så fine!

  1. Det er min yndlingsblomst også, sammen med georginer. Jeg kjøper også nye hver sommer til å ha i krukker, og så er jeg så glad for de store som blomstrer i bedet år etter år. Klem, Ingrid

 3. En av mine yndlngsblomster, har planta ein del i krukker på hytta.
  Sette colaflasker med vann i når eg reiser, så når det er nogen der hver helg håper eg det går greit. Klem ❤

 4. Hortensia er en fin plante som jeg også er veldig glad i. Vi fikk en stor rosa en gang (jeg vet ikke hvilken art det var da) men vi fikk den til å komme igjen med blomster neste sommer, året etter kom det bare grønne blader. Men fin var den i alle fall 🙂 Den var flergrenet den vi hadde også.

  1. Hei Mette. Da var det nok den «vanlige» typen. Jeg har også fått dem til å blomstre året etter, men så er det slutt, og nå har jeg gitt opp. Jeg kjøper nye hvert år til krukker og har Endless summer i bedene. Klem, Ingrid

 5. Hortensia er et must ja 🙂 Min favoritt er lilla… med en liten blå prikk i midten. Den er så utrolig flott nå – kjøpte før 17 mai. Har også fått noen tilbake, men ikke i år…
  Bare å nyte alle vakre blomster nå ♥

  1. Tusen takk, Madame. Hortensia er så uendelig vakre og frodige og så gleder de oss lenge med med blomsterprakten sin. Skjørtet er en gammel favoritt jeg har hatt i mange år. Klem, Ingrid

 6. Hei Ingrid, der har vi noe felles;-) hortensia står øverst på yndlingslista! Jeg har flere plantet ned bak huset der de bare har morgensol og det funker bra. De har stått der i ca 30 år. Men det hender vi får noen frostnetter om våren, sånn helt plutselig lissom, det liker de ikke og knoppene fryser hjel. Da kommer de gjerne med nye skudd fra roten etterhvert men da blir det Ingen blomstring det året desverre.
  Noe jeg har lagt merket til de senere år er at de har blitt meget polulære og de dyrkes for harde livet for salg. Og resultatet er at de ikke er så hardføre lenger. Sjeldent at det blir skikkelige planter av de året etter..
  Men så har jeg fått øyet opp for de dere kaller for «syrinhortensia» har du prøvd de??? Kann bare anbefales!! De klippes ned på våren og blomstrer på nye skudd samme sommeren. Har de både plantet fritt i hagen og i store krukker. Og de tåler solen bedre enn vanlig hortensia. Jeg har sorten «Limelight» og er mer enn fornøyd!
  Klem Annette

  1. Nå måtte jeg Google syrinhortensia Limelight og de ser så fine ut. Jeg tenker at de som selges nå i hagesenterene er tiltenkt krukker og skal vare en sesong som ordinære sommerblomster. Skal de stå i bed må man plante noe mer hardført. Klem, Ingrid

 7. Takk for tips, da skal jeg kjøpe endless summer hortensia 🙂 For et herlig navn! Jeg elsker hortensia og har 5 stk i krukker på terrassene, helt nydelige er de 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..