En av smakene av sommer, det er solbær det. I alle fall for meg, og nå har jeg laget solbærsyltetøy.
Vil du lage solbærte, kan du plukke blad fra solbærbusken, helle over kokende vann, la det trekke og du har deilig te med solbærsmak. Min datter, som bodde en sommer hos en familie i Novosibirsk lærte av dem å plukke blader fra forskjellige busker og lage te på den måten.
Ikke bare smaker solbær syltetøy godt, det lukter like godt, synes jeg.
Jeg har brukt min tantes oppskrift som er 2 kg bær, 0,5 l vann og 1,5kg sukker som kokes sammen. Jeg oppbevarer mitt syltetøy i fryseren.
For noen dager siden laget jeg også stikkelsbærsyltetøy.
Solbærsyltetøy er sommer i konsentrert form. Nydelig, -aller best til varme croissanter ein søndagsmorgen midt på kaldaste vinteren. Det er kvardagsluksus. 😉
Å ja, Sofie, det er absolutt hverdagsluksus og små gleder som gjør dagen litt lysere. Klem, Ingrid