Jeg er så heldig å jobbe med flotte kollegaer som kommer fra, eller har opprinnelse fra, alle mulig steder. Jeg jobbet her om dagen med Sefka som har sin opprinnelse fra Bosnia. Hun inspirerte og oppfordret meg til å lage fylt paprika slik som det gjøres i Bosnia.
Skjær ut kjernen og stilken fra paprikaen og fyll den med en blanding av kjøttdeig, ukokt ris (jeg brukte byggris), hvitløk, løk, paprikapulver, salt, pepper og kryddersaltet Vegeta (kjøpes på innvandrerbutikker)
Kok dem en times tid i vann tilsatt litt salt og olivenolje. Legg en tallerken på toppen før du legger på lokk. Det hindrer paprikaene i å flyte opp.
Når paprikaene er ferdig kokt, lager du saus. Smør og olje varmes i pannen sammen med hvetemel til det er nøttebrunt. Hell over vannet du kokte paprikaene i og rør godt. Tilsett paprikapulver, salt, pepper og paprikapure (Ajvar, som selges på innvandrerbutikker) Legg de fylte paprikaene oppi sausen og server. Gjerne sammen med en skje rømme eller crêm fresh.
Dette var veldig godt, enkelt å lage og kjekt å prøve noen nytt. Tusen takk til Sefka, og jeg håper på å få godkjent på denne.
Det her så utrolig godt ut..også så delikat :)) Artig å bli inspirert , og andre lands mat og kultur er spennende :)) Klem og fin sommer videre ❤ Annebe
Det smakte veldig godt, Annebe og enkelt å lage var det også. Klem, Ingrid
Det lyder virkelig lækkert – tak for et fin idé til mad her i sommervarmen.
Bare hyggelig. Jeg liker å dele enkle og smakfulle oppskrifter. Klem, Ingrid