Fylt paprika

Jeg er så heldig å jobbe med flotte kollegaer som kommer fra, eller har opprinnelse fra, alle mulig steder. Jeg jobbet her om dagen med Sefka som har sin opprinnelse fra Bosnia. Hun inspirerte og oppfordret meg til å lage fylt paprika slik som det gjøres i Bosnia.

Skjær ut kjernen og stilken fra paprikaen og fyll den med en blanding av kjøttdeig, ukokt ris (jeg brukte byggris), hvitløk, løk, paprikapulver, salt, pepper og kryddersaltet Vegeta (kjøpes på innvandrerbutikker)

Kok dem en times tid i vann tilsatt litt salt og olivenolje. Legg en tallerken på toppen før du legger på lokk. Det hindrer paprikaene i å flyte opp.

Når paprikaene er ferdig kokt, lager du saus. Smør og olje varmes i pannen sammen med hvetemel til det er nøttebrunt. Hell over vannet du kokte paprikaene i og rør godt. Tilsett paprikapulver, salt, pepper og paprikapure (Ajvar, som selges på innvandrerbutikker) Legg de fylte paprikaene oppi sausen og server. Gjerne sammen med en skje rømme eller crêm fresh.

Dette var veldig godt, enkelt å lage og kjekt å prøve noen nytt. Tusen takk til Sefka, og jeg håper på å få godkjent på denne.

Reklame

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

4 kommentarer om “Fylt paprika”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..