Strikk til høsten

Høsten er tiden for deilige myke strikkegensere i ull. Myk deilig ull som passer så fint sammen med de herlige høstfargene, den skarpe friske luften eller regnet som plasker ned. Ull er behagelig utendørs under høstjakken, myk og pustende innendørs i sofaen eller i godstolen, eller i kafévinduet mens du nyter en kaffekopp og ser på menneskene som hutrer forbi utenfor.

De tidlige høstdagene der temperaturen er slik at jeg fortsatt kan kle meg i sommerens favorittskjørt, bare bein og en deilig myk ullgenser, det er dager jeg kan like.

Jeg er liker best å kle meg i deilige gensere til hverdags, og ullgensere må gjerne være både lette, myke og litt fluffy.

Denne jeg har på meg her en en ingendikkedariergenser. Jeg strikket den 3 cm lengre enn oppskriften da jeg syntes den var litt kort. Kvinner i min alder trenger ikke vise frem magen for å strekke seg etter et glass i kjøkkenskapet, synes jeg.

Jeg trengte egentlig ikke ha gjort det da den blei enda litt lenger da jeg vasket og dampet den. Genseren skal i utgangspunktet være litt kort og oversized, og den strikkes ovenfra og ned. Jeg har brukt SandnesGarn, en tråd Mini Alpakka og en tråd Silk Mohair.

Reklame

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

25 kommentarer om “Strikk til høsten”

 1. Så fin den er! Jeg syns ullgensere er såå fint, men er veldig senstiv på kløing. Hvordan er garnet du har brukt her mht det?

  1. Hei Anne. Vet du, jeg klør veldig sjelden av klær, og de gangene jeg gjør det, så bare overser jeg kløen og går videre. Det bruker som oftest å funke. Hvordan denne er for andre vet jeg ikke, men for meg er den bare deilig og myk og super å ha rett på huden. Klem, Ingrid

 2. Så fin du er i det luftige antrekket !
  Den genseren likna på eg Saragenseren eg har strikka i garn som også
  er lett og kløfritt Faerytale frå Du Store Alpakka
  Ønsker deg ei fin ny veke.
  Klem

 3. Veldig kledelig, håper denne blir en favoritt for deg 🙂
  Nydelig farge, som passer til alt !!

  Hvem kjøper du oppskrift fra…..?

  1. Hei Helen. Jeg er så fornøyd og tenker på å strikke en til i en annen farge. Jeg fikk oppskriften av en kollega som strikket samme genser, men ser at den kan kjøpes på nett.

   1. Ok, da googler jeg, denne ser så fin ut.
    LItt sån enkel og kledig, og ikke for tykk !!

    Ser den Ganni genseren min – er litt tykk….når sant skal sies, ikke noe å ha i Italia 🙂

 4. Hei Ingrid, dette var da en aldeles flott genser…en slik som jeg igrunnen har leita etter en stund! Mønsteret mener jeg;-) Enkel, klassisk, passe i størrelsen…liker hverken sekker eller trangt jeg nemlig.
  Alt jeg finner er enten det ene eller det andre eller masse mønsterstrikking. Men en slik «Kosegenser»?? Nix!
  Kan jeg få spørre om hvor du har mønsteret fra?? Har endel garn liggende som jeg hadde kjøpt med tanke på en slik genser, tanken var t.o.m. å prøve og finne ut selv!!!
  Klem, Annette

   1. Hei Ingrid,
    tusen takk for svar!! Da skal mønsteret bestilles fra Petitknit, bare jeg har litt mere tid og finner ut av betalingssystemet;-) Cumulus blusen blir nok med i samme pakke;-)
    Enig i at Sandnes genseren er ganske likt men jeg synes jeg ser små detaljer som er penere på den fra petitknit. Penere utringing og penere på armene. Muligens det bare er på bildet men jeg vil være på den sikre siden;-)
    Tusen takk for hjelpen og ha en god helg og flott rest ferie!!
    Klem fra Annette

 5. Hei,

  Utrolig flott genser, og så fikk jeg sånn god høstfølelse av bildet😍 Ull er favoritt til høst og vinter. Lekker kombinasjon med skjørt og bare ben. Da varer sommeren liksom litt lenger🙂 Nydelig uke ønskes deg😀

 6. Så utrolige stilige bilder av deg med et smashing kledelig antrekk 🙂 Så utrolig fint skjørt! Det er kanskje litt sent å få tak i nå ? Husker du hvor det er fra? Genseren var også kjempe fin og den vil komme godt med nå utover 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..