En fin måte for meg å starte dagen på er å spise en lett grøt. Jeg prøver å holde meg unna for mye karbohydrater, og jeg bestemmer meg som oftest når jeg har stått opp hva jeg har lyst på til frokost. Da er det perfekt at denne grøten er ferdig på ca 10 min. mens kaffen traktes.
Jeg lager min av 2-3 ss cottage cheese som er rik på proteiner og uten sukker, et par dl. kefir som gir god bakterieflora, 1-2 ss kokosmelk som gir grøten et hint av kokosmak og et par ss chiafrø. Jeg setter grøten i kjøleskapet i noen minutter slik at gelebelegget rundt chiafrøene får utvikle seg. Grøten kan spise som den er, eller få en topping av bær.
Visste du at disse superfrøene er fulle av godsaker for kroppen vår. To skjeer chiafrø har kalsium som tilsvarer flere glass melk, mer omega-3 enn laksefilet og 30% mer antioksidanter enn blåbær. Her kan du lese mer.
Jeg putter chiafrø i knekkebrødene jeg baker også.
Oj, der var det mye ny informasjon å få med seg, bare å spise chiafrø med andre ord.
Takk for tipset.
Der er supre, både næringsrike og gode. Klem, Ingrid