Blomkålsopp, en delikatesse

Jeg blir altså så glad når jeg finner gull som dette. Ja, når sant skal sies visste jeg ikke at det var gull vi fant, Elen og jeg. Jeg har hverken sett eller hørt om blomkålsopp. Ikke før vi møtte en hyttenabo som hadde med seg en soppkjenner og som jeg viste bilde til. Hun ba oss gå tilbake og plukke soppene og fortalte om hvilken veldig sjelden delikatesse vi hadde funnet.

Den ligner like mye på en korall eller svamp fra havet, synes jeg. Det er ikke hvert år den kommer opp, har jeg lest, for den krever ganske spesielle forhold.

Denne er litt mindre og et prakteksemplar, ifølge soppkjenneren.

Den var ganske tung å bære hjem, så det var nok 4-5kg sopp. Nå ligger den innendørs, renset og til tørk og mengden blir jo da kraftig redusert.

Har du erfaring med blomkålsopp?

Reklame

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

10 kommentarer om “Blomkålsopp, en delikatesse”

 1. Wow så stilig sopp. Og så stor. Aldri hørt om det. Blir spennende å høre om hvordan den smaker etterhvert. Og så masse du fant.

  Kos dere videre på hytta!

  Klem fra Janne

  1. Det blir superspennende med soppen. Nå ligger den renset og til tørk. Jeg fikk ikke tid til å smake på den før jeg måtte dra hjem i dag. Jobben kaller i morgen. Klem, Ingrid

  1. Hei Ranveig.

   Damen som jeg møtte sa den kunne tørke på avis på varmekablene, men vi tørket den i stekeovnen på varmluft. Jeg har ikke fått smakt den enda, så jeg er spent på å prøve den. Mannen er på hytta og har gjort jobben.
   Klem, Ingrid

 2. Fant blomkålsopp i Østmarka i dag. prøvde å steke litt av den, men syntes den hadde en bitter ettersmak. Den jeg fant var ganske mørk i fargen, gulbrun vil jeg si. Fant en for noen år siden i Sverige, den var mye lysere, og syns å huske at den var god. bør den kanskje forvelles og helle ut vannet?
  Hilsen Herborg Hansen

   1. Hvor lenge tørket du den i stekovnen? Min sønn fant en stor en i går og jeg satte den i stekovnen på 50 grader med vifte i natt. Synes ikke det var mye endring i dag tidlig. Er litt usikker på hva jeg bør gjøre? Forvelle? Har du en oppskrift og?

   2. Det var mannen som gjorde det så hvor lenge vet jeg ikke, men tror det var en god stund. Over natten og noen timer utover dagen. Vi delte soppene opp i små biter og la dem på stekeplate med to brett om gangen og vi stekte i flere omganger. Vi bruker den mest til suppe og saus med samme oppskrift som kantarell. 50 g tørket sopp tilsvarer ca 500 g fersk har jeg erfart.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..