Har du lyst på en skikkelig god og superenkel dessert? Det er ingen hemmelighet at jeg elsker desserter og har alltid lyst på, hver dag.
Karamelliserte havregryn kan du lage ferdig dagevis før du skal bruke dem. Ja om du klarer å ha dem liggende i boksen da. Det gjør nemlig ikke jeg.
Legg karamelliserte havregryn i bunnen av skålen og legg et par gode spiseskjeer vaniljekesam, eller så mye du vil ha, over. Nå kan du pynte med bærene du liker, eller du kan i tillegg ha litt pisket kremfløte på toppen før du pynter med bær eller frukt.
Sånn karamelliserer du havregrynene og oppskriften er litt stor.
200 g smør, 200 g sukker, 150 g mel, 250 g havregryn og 3-4 dl fløte blandes sammen og varmes opp. Legg deretter alt i langpanne og stek ved 160 grader til det er gyllenbrunt. Når det begynner å få farge rører jeg litt i blandingen underveis.
Håper du fikk lyst å prøve dette supergode alternativet til knust kjeks.
Mums så gott! Älskar crunch 🙂
Ha en fin dag
Kram Maria
Jeg også, Maria. Klem, Ingrid
Hei 🙂 har du prøvd å fryse det for å ta opp når du skal bruke «crunche»?
Nei, det har jeg ikke. De holder seg veldig lenge i et tett glass. Det blir som tørr knust kjeks, bare mye bedre, spør du meg. Klem, Ingrid
Kansje et dumt spørsmål 🙈men blander du alt dette sammen?blir ikke det grøtete?
Hei Hilde. Ja, det blandes sammen og varmes opp, ikke koke. Det blir som en grøt du legger på stekebrettet og massen karamelliseres i stekeovnen. Når det begynner å få litt farge rører du litt i massen av og til. Til slutt har du klumper med “knekk” iblandet havregryn. Det smaker superdupergodt.