Karamelliserte havregryn

Har du lyst på en skikkelig god og superenkel dessert? Det er ingen hemmelighet at jeg elsker desserter og har alltid lyst på, hver dag.

Karamelliserte havregryn kan du lage ferdig dagevis før du skal bruke dem. Ja om du klarer å ha dem liggende i boksen da. Det gjør nemlig ikke jeg.

Legg karamelliserte havregryn i bunnen av skålen og legg et par gode spiseskjeer vaniljekesam, eller så mye du vil ha, over. Nå kan du pynte med bærene du liker, eller du kan i tillegg ha litt pisket kremfløte på toppen før du pynter med bær eller frukt.

Sånn karamelliserer du havregrynene og oppskriften er litt stor.

200 g smør, 200 g sukker, 150 g mel, 250 g havregryn og 3-4 dl fløte blandes sammen og varmes opp. Legg deretter alt i langpanne og stek ved 160 grader til det er gyllenbrunt. Når det begynner å få farge rører jeg litt i blandingen underveis.

Håper du fikk lyst å prøve dette supergode alternativet til knust kjeks.

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

6 kommentarer om “Karamelliserte havregryn”

    1. Hei Hilde. Ja, det blandes sammen og varmes opp, ikke koke. Det blir som en grøt du legger på stekebrettet og massen karamelliseres i stekeovnen. Når det begynner å få litt farge rører du litt i massen av og til. Til slutt har du klumper med “knekk” iblandet havregryn. Det smaker superdupergodt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..