Vi er glad i sylte til jul, min familie og jeg. Som dere har hørt så mange, mange ganger før så er jeg glad i det enkle. Derfor er min sylte ikke særlig delikat å se på, men pytt. Den smaker himmelsk godt og jeg lager den som mor gjorde og som min søster også gjør. Ja nesten altså, min søster lager den av svinehode, ikke jeg. Det er for mye jobb og styr for meg. Jeg bruker tynnribbe.Kok en ca 3 kilos tynnribbe, som er litt fet, i 3,5 time i saltvann. Ta den ut av vannet og la den kjølne litt slik at du kan jobbe med den. Fjern bein og brusk og dra/skjær den i biter. Tilsett en finhakket løk, nesten en pose allehånde, nykvernet pepper og salt, mye salt. Så salt at det nesten smaker som sjøvann.
Sy passe store poser av gas eller lignende, fyll kjøttmassen oppi og knytt sammen på toppen med hyssing. Legg posene tilbake i kokevannet og varm til alt er godt gjennomvarmt. Nå tar du posene ut av vannet og legger sylten i press natten over et kjølig sted.Jeg puttet posene oppi plastbokser og la press på toppen. Her må du bare være kreativ og bruke det du har. Ikke ha for mye press, for da presser du ut mye av fettet og sylten blir tørr. Når det gjøres på denne måten trenger man ikke gelatin for å holde den sammen. Den holdes fint sammen av fett og bindemiddel som allerede er i kjøttet.