Verdens beste sitronfromasj

Jeg håper du har en flott julefeiring fylt med akkurat det du ønsker deg. Hos meg har julen vært fylt med fred, takknemlighet og glede, og mat. Mye mat.

Å ha barnebarna her på julaften var magisk. De er 3 og 5 år og i alderen da de fortsatt tror litt på julenissen, og julenissen skuffet ikke. Han kom med striesekken sin og hadde med en gave til hver av oss. Det gøyeste av alt var at jeg hadde ordnet med en nisse som bare jeg visste skulle komme og ingen voksne skjønte hvem nissen var.

Men nå, nå skal vi snakke om sitron og sitronfromasj. Jeg har servert sitronfromasj nå i julen. Den er skikkelig frisk og god og perfekt følge til julemiddagen.

Jeg elsker sitron. Jeg elsker lukten, jeg elsker smaken og jeg elsker å se på den. Sitroner som henger på treet er vakkert for øyet og gir så mange gode assosiasjoner.

Den syrlige og friske sitronsmaken passer perfekt som dessert nå i julen da vi spiser tung og fet mat og også mye søte kaker og godteri.

Lager du fromasjen på formiddagen er den spiseklar i god tid til middagen, og ikke trenger man lang tid og mange ingredienser heller.

Du trenger;

 • 2 egg
 • 125 g sukker
 • 1 sitron, saft og skall
 • 5 plater gelatin
 • 3 dl fløte

Legg gelatinplatene kaldt vann først av alt. Pisk så kremen og sett den i kjøleskapet mens du pisker eggedosis av egg og sukker. Tilsett sitronsaft og skall i eggedosisen og deretter smeltet glelatin. Bland så eggedosisen forsiktig inn i den piskede kremen. Sett fromasjen til avkjøling før den nytes.

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

9 kommentarer om “Verdens beste sitronfromasj”

 1. Koselig med barn og nissen ! Her er det ikke nisse lenger gutta er jo over 30 år..hehe.. 🙂 Sitronfromasj er det mange år siden jeg har laget..veldig godt da 🙂 Og de her så utrolig delikate og innbydende ut 🙂 Fortsatt fin jul til deg ❤

 2. Sitronfromasj høres godt ut -her i byen går det mest i dronning maud fromasj ved «store» anledninger ,men nå skal jeg jammen prøve sitronfromasj neste gang 🙂

 3. Å dette hørtes himmelsk ut, jeg elsker også smaken og duften av sitron. Har du forsøkt å lage Lemonies eller sitron brownies som de også kalles. Helt nydelige sitronkake som etter min smak passer alle årstider. Fortsatt fin romjul. Klem fra Jenni

 4. Artig at du la ut dette om sitronfromasj!Jeg har vokst opp med sitronfromasj til dessert julaften da min far var vant med det.Mamma laget den etter oppskrift fra Cappelens store kokebok!Men nå er det riskrem som gjelder på julaften siden min mann er vant med det-forresten oppvokst på Fotland utenfor Bryne😊😊 Neste år skal jeg i alle fall ha sitronfromasj én dag i julen😄

  1. Hei Turid. Jeg vil tro 5-6 porsjoner, men kommer an på hvor store du ønsker dem. Det er en boks fløte som piskes til krem og to egg, så da kan du kanskje se for deg hvor mye det blir. Den er skikkelig god. Klem, Ingrid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..