Jeg har strikket denne

Kjenner at jeg er ganske fornøyd med meg selv nå når jeg er ferdig med yngstedatterens setesdalsgenser. Håper bare den passer, for i morgen flyr den avgårde til henne med posten til Wien.

Jeg har strikket den i PerGynt, som er et gammelt norsk ullgarn. Min datter ønsket seg gammelt mønster med lus og denne garntypen. Glad ble jeg, for PerGynt er supert å strikke med, synes jeg. Ulempen er at det er tungt og mye hardere enn de fine nye og lette garnsortene som merinoull og alpakka. Fordelen er at genseren holder fasongen uten å reke.

Strikking fungerer litt som meditasjon for meg. Når jeg sitter med strikketøy flyr tankene som de selv vil i takt med strikkepinnene. Ulempen er at jeg blir så ivrig og får ikke gjort noe som helst annet før jeg er ferdig. I tillegg til at strikking er gøy, er det ekstra stas med hjemmestrikk.

Reklame

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

14 kommentarer om “Jeg har strikket denne”

 1. Veldig fin,nostalgisk genser😊 Den kledde deg så du burde strikke en til😜 Jeg er en sånn som ikke greier å bruke disse harde ,gammeldagse garntypene- sart i huden og klør lett. Er så glad for at det har kommet så mange nye ,bløte garntyper selv om de kanskje ikke holder fasongen like fint. Fortsatt god søndag!

 2. Hej Ingrid.

  Hvor er den bare flot. Du er dygtig til at strikke. Et stort arbejde. Hvor må din datter bare blive glad!

 3. For en nydelig genser!😍
  Enig med deg; strikking er avslappende og man kan nesten bli litt avhengig synes jeg. Og ja, det er fort gjort at strikketøyet blir prioritert fremfor andre ting som skulle vært gjort😉

 4. Sååååå fin !!

  Spørs om ikke du må ha en selv også ?? Eller hur….?
  Husker godt Per Gynt garn tilbake på 1980-1990 tallet, da det ikke var så mange sorter å velge i….

  Tenker hun blir glad for denne, og det er kaldt i Wien, så der vil hun få brukt for den 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..