16-8, har du hørt om det?

Mennesket lever ikke for å spise, men spiser for å leve! Det er en god påminnelse for oss som lever i en del av verden der mat er i overflod og der mange har et altfor stort inntak av energi forhold til uttak.

16-8, det er en populær metode for å gå ned i vekt. Jeg hørte om det på et radioprogram for en god tid tilbake da forskere fra NTNU hadde gjort forsøk med rotter og som viste seg å være ganske så vellykket.

Jeg var nødt til å ta noen grep siden jobbuniformen satt altfor stramt etter jul, så da prøvde jeg dette.

Opplegget går altså ut på å spise mat i 8 av døgnets 24 timer og i 16 timer spiser du ikke noe. Kun drikke som vann, kaffe og te uten sukker og melk. HER kan du lese mer utfyllende informasjon om metoden.

Jeg har nå prøvd dette i tre uker og det funker for meg og jeg er tilbake til normal størrelse. Nå gjelder det bare å klare holde kroppen på dette nivået. Det er en utfordring. Rekk opp handa den som ikke får vektøkning nesten bare av å tenke på mat når alderen har passert 50.

For meg fungerte det topp å spise frokost i 08-09-tiden, lunch 12-13-tiden og middag ved 16-17-tiden. Jeg tror jeg vil prøve å la dette mønsteret være normalen til hverdags fremover, for jeg kjenner at jeg trives så godt med det og det føles riktig. Kroppen min fungerer så mye bedre når den ikke er fylt opp med mat på kveldstid, og på den måten kan jeg hente meg inn igjen etter at jeg har hatt noen utskeielser fra tid til annen.

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

7 kommentarer om “16-8, har du hørt om det?”

 1. Periodisk faste sammen med lavkarbo fungerer også supert hvis du vil reversere diabetes2. Har holdt på med dette ett års tid og trenger ikke bruke noen form for medisin. Legen var skeptisk, men er nå svært fornøyd med hvordan det gåt

  1. Så fint å høre, Karin og det er jo topp om man kan redusere medisinbruken. Jeg spiser også lavkarbo så ofte som mulig fordi jeg føler meg mye bedre, men ikke som slankekur, for det trenger jeg ikke. Nå skal jeg bare prøve å holde vekten. Det er målet. ❤

 2. Trenger å minke 1,5. Prøver dette. Vanskelig i perioder med selskap og bursdager. Ellers går det nok greit.
  Takk🌹🚶‍♀️

  1. Enig, Bodil. Det er vanskelig når man skal bort, men jeg tenker at det er verdifullt å kjøre dette opplegget til hverdags, og hverdager er det flest av. Jeg vil gjerne ha en fasteperiode på kvelden selv om jeg ikke ønsker å gå ned i vekt. Klem, Ingrid

   1. Den der, flest hverdager, det er det som er nøkkelen. Om man er «flink» så gjør det ikke noe å spise et kakestykke i en bursdag.

 3. Gikk opp 4 kg etter jul ;(
  Min egen skyld, altfor mye som blir stappet i gapet, og altfor lite bevegelse…

  Så nå er målet å få dette vekk før bikinisesongen…….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..