Fine ting å gjøre før du legger deg

Jeg elsker en god natts søvn og hvem gjør vel ikke det? Å våkne deilig uthvilt og helt klar for å ta fatt på dagen med et stor smil om munnen.

Noen gode rutiner for god nattesøvn kan være lurt, og her er noen tips som er vel verdt å prøve ut.

-Å lese skjønnlitteratur før leggetid gjør at du dykker inn i en helt annen verden der det kun er deg og handlingen og som gir deg en virkelighetsflukt. Virkelighetsflukten kan være en form for meditasjon, terapi og søvndyssende i seg selv.

-Vask alltid bort all sminke før du kryper under dynen. Aldri, aldri la deg friste til å legge deg med sminken på selv hvor søvnig du er. Neste morgen vi både du og huden være takknemlig.

-Når du først er på badet, så ta gjerne noen deilige strekkøvelser for kroppen. Strekk bort stress og stive muskler og kjenn at kroppen elsker deg for det.

-Sørg for at soverommet er rent, støvfritt og ryddig, og ikke minst, at sengen er oppreid. Det er så mye mer behagelig å legge seg i en pent oppreid seng. Og rent sengetøy, det er deilig det. Skift gjerne hver uke. Til slutt, sørg for at luften på soverommet er frisk og god. Vil du ikke ha vinduet oppe gjennom natten åpner du det i god tid før leggetid og gir rommet en skikkelig frisk gjennomlufting.

-Gå til sengs til en fornuftig tid i forhold til når du skal stå opp. 7-8 timers søvn er et minimum. Og som jeg har har sagt før, still gjerne klokken 30 minutter tidligere enn nødvendig slik at du kan nyte en deilig kopp kaffe eller te på sengen før dagens plikter kaller.

Reklame

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

3 kommentarer om “Fine ting å gjøre før du legger deg”

  1. Veldig mange fine tips, og jeg kan skrive under på at det gjør mye for god søvn, og raskere innsovning . Har begynt å følge en del av dette selv også 😉 God fredag og helg! 🙂❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..