Ja altså, jeg tuller ikke. Disse er sjukt gode og for meg, verdens beste. I tillegg er biscotti supert til kaffen eller teen nå fremover når den kan nytes utendørs. Det er kanskje noe år siden biscotti hadde sine glansdager her til lands, men de smaker fortsatt like godt.
Jeg lager en porsjon og oppbevarer dem lett tilgjengelig i glasstårnet mitt, som jeg har hatt i en årrekke.
Jeg husker ikke hvor jeg har tatt oppskriften fra og denne gangen har jeg tørket aprikos oppi også. Sjukt godt!
Det er fot gjort å lage disse og like fort gjort å spises opp.
- 200 g mandler
- 3 egg
- 250 g sukker
- 3 ss vaniljesukker
- 1/2 ts salt
- Revet skall av en sitron
- 400 g hvetemel
- 1,5 ts bakepulver
Del deigen i tre emner og rull til pølser og klem dem flate, 8-10cm brede. Stek de tre flate pølsene på 175 grader midt i ovnen i 30-35 minutter. Ta brettet ut og skjær biscottien i ca 2 cm brede biter. Legg biscottiene på en rist og sett dem inn i ovnen igjen på 50-80 grader og la dem tørke. Jeg liker best at de er godt tørre på utsiden og bittelitt myke inni.
Hørtes så gode ut. Skal prøve på disse.
Min datter er veganer, men skal tro om ikke jeg kan kutte ut eggene…. må finne en erstatter.
Takk for tips. Gleder meg til deilige stunder i solveggen fremover.
Ja, håper virkelig solveggen blir en god venn fremover, Monica, og at du finner en erstatter. Klem, Ingrid
Bare smakt på cafè ..godt det også..men er nok ekstra gode når man lager selv..ser innbydende ut 🙂 Ønsker deg en fin kveld ❤ Annebe
Jeg vet egentlig ikke hvordan biscotti skal være, men de jeg har forsøkt å bake selv, blir sykt knallharde. Jeg vet de gjerne dyppes i kaffen, men jeg foretrekker å drikke kaffe og te ved siden av det jeg spiser 🙂 Kanskje disse biscottiene blir mer porøse?
Må nok forsøke 🙂
Takk for oppskrift 🙂
Hei Eva. De blir mer porøse om du ikke tørker dem for lenge i ovnen, men de skal være tørre og litt harde.
De så gode ut. Hørtes godt ut å ha tørket aprikos oppi i tillegg.😊
Ja, det var skikkelig godt , så det skal jeg ha oppi neste gang jeg baker dem også.