La oss spise en sunn og enkel lunch i dag. Godt for kroppen og godt for humøret og da blir det fint for de rundt oss også.
Ovnsbakte grønnsaker har jeg ofte ferdig stekt i kjøleskapet og bruker dem som tilbehør til middag eller som i dag, lune på salat. Sjukt godt altså!
Jeg spiser dem både kalde, eller litt varmet i microen.
Spinat og hjertesalat toppet med crispy granateplekjerner som ligner små rubiner og digg hummus, ja da smaker det like godt som det ser ut.
Til denne grønnsaksblandingen har jeg brukt
- Peanøttgresskar
- Søtpotet
- Pastinakk
- Fennikel
- Rosenkål
- Rødløk
- Gulrot
- Broccoli
- Blomkål
Jeg kutter grønnsakene i biter og legger den i en ildfast form, strør over salt og olivenolje og steker dem i midten av ovnen på 200 grader til de har litt tyggemotstand. En halvtimes tid eller noe sånt.
Ååå, så godt det ser ut.
Takk for tipset, eg laga oftast berre for her og no, men lurt å lage
mykje ovnstekte grønsaker å ta fram når ein har lyst på.
Peanøttgresskar veit eg ikkje kva er, men kan vel erstatte det med noko anna.
Anne-Mari
Klart du kan, Anne-Mari. Bare å bruke de grønnsakene du har tilgjengelig og liker. Klem, Ingrid