Panettone er en italiensk julekake, men altså, den smaker like himmelsk godt når det er vår. Kaffe utendørs, nybakt kake og fuglekvitter, det er jo en magisk kombo. Jeg smakte panettone hos min kollega for noen dager siden og var solgt ved først munnfull. Det blir jeg jo lett når det kommer til kaker og godsaker.
Deilig gjærdeig fylt med rosiner, sukat og tørket aprikos.
Kaken skal opprinnelig være veldig høy, men det er ikke viktig for meg. Jeg laget halv porsjon i en 18 cm form.
Har du lyst å bake kommer oppskriften her og den skal visstnok være utformet av Eyvind Helstrøm og Ingrid Espelid Hovik.
- 2 pakker rosiner av god kvalitet legges minst 2 timer i en drøy dl whisky eller portvin
- 1 pk sukat og 1 pk aspikat ( jeg brukte aprikos)
- 4 egg
- 450 g hvetemel, helst spelt
- 1 pk gjær til søt bakst
- 2,5 dl lunken melk
- 100 g sukker
- 200 g smeltet usaltet smør
- 1 knivsodd salt
Rør sammen alt unntatt tørket frukt og hev i en time og tilsett deretter resten. Etterhev og stek kaken nederst i ovnen i en drøy time på 175 grader.
Denne oppskriften i en 22 cm springform gir en kake som blir litt høyere enn formen.
Ser god ut den ja, og smaker helt sikkert godt året rundt 😀
Den var supergod, Eva og så er det gøy å prøve noe nytt av og til. Klem, Ingrid
Uh, nu kommer jeg i julestemning! Der er Panettone overalt i Italien gennem hele december, og de er noget så flotte.
Ja heldige deg som har feriebolig der. Jeg vil reise til Como en gang igjen. Det er et så vakkert område, også over i Sveits er det flott. Jeg liker det mye bedre enn badestrender i «syden».
Den så herlig ut!
Denne fikk jeg lyst å prøve.
Er oppskriften til en høy kake, eller den halve porsjonen du lagde?
Hei Kari. En hel oppskrift er den som er oppgitt og passer til 22cm og da blir den litt høyere enn formen. Det er også godt å bruke portvin til rosinene. Lykke til! Klem, Ingrid