Digge polarbrød

I helgen når jeg har fri liker jeg å gjøre litt forskjell fra ellers i uken med å ha litt lange og late frokoster. Jeg spiser ikke så mye brødmat, men har bakt noen deilige polarbrød som er så fine å ha klar i fryseren.

Jeg slenger bare et par stykker i brødristeren, og vips så ligger de som nystekte klar på tallerkenen.

Denne oppskriften gi ca 24 brød.

  • 100g små havregryn
  • 450g grov sammalt hvete
  • 450g hvetemel
  • 50g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 50g gjær
  • 5 dl melk
  • 3 dl vann
  • 3 ss linfrø
  • 1 dl rapsolje
  • Lag vanlig gjærdeig og hev i en time. Del deigen i 24 emner og trill ut boller som heves i 10 minutter. Klem så bollene flate og kjevle til polarbrødstørrelse. Hev i 30 minutter og prikk dem med gaffel før de stekes på 220 grader i 8-10 minutter.
  • Publisert av

    ingridtunheim

    Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

    2 kommentarer om “Digge polarbrød”

    Legg igjen en kommentar

    Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

    WordPress.com-logo

    Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

    Google-bilde

    Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

    Twitter-bilde

    Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

    Facebookbilde

    Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

    Kobler til %s

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..