Det blomstrer i hagen min

Det gjør meg virkelig glad når jeg ser alle de flotte blomstene som utfolder seg i hagen min på hytta. Det er ikke de mest avanserte blomstene, men med blomster som alt annet må jeg ha noe som er enkelt å håndtere.

Hortensia, min favoritt. Den rosa og blå er av typen Endless summer og den blomstrer år etter år. De to i midten er ikke like villige og av en annen type.

Og så har jeg forskjellige georginer, margaritter, liljer og rosa solhatt som blomstrer nå. Jeg har valgt å holde alle blomstene mine i hvitt, blått, rosa og noen georginer i begunder som står i knopp fortsatt. Jeg elsker georginer også. Nesten like mye som hortensia og tenk noe så vakkert vokser ut fra en knoll som settes i jorden om våren.

Hjemme i hagen min fungerer det ikke med georginer. Der spises de opp av brunsnegler. Ulempen, om det kan kasses en ulempe, er at georginene blomstrer litt sent. Mine blomstrer i august når ferien nesten er over, men så sprer de glede helt til knollene tas inn for vinteren i oktober.

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

10 kommentarer om “Det blomstrer i hagen min”

 1. Jeg synes altså ikke at blomster skal være avancerede 🙂 De skal bare være levedygtige og grovillige. Alle dine blomster ser skønne ud, og jeg deler din glæde ved både hortensia og georginer. Jeg har opdaget at man – hvis man har nogenlunde veldrænet jord – kan overvintre georginer under isoleringsmåtter. Så blomstrer de meget tidligere – og de fortsætter stadig til frosten kommer. Her kan jeg desværre ikke overvintre georginer, for jorden er forfærdeligt våd, men jeg havde stor succes med det på vores forrige gård.- Men måske er det en idé for dig?
  Kh Nana

  1. Jeg tror vinteren her er for kald og våt til det, men det hadde vært topp. Det kan fort bli 10-15 minusgrader her og ganske vått på høsten. Jeg vil prøve å ta knollene frem litt tidlig til våren for å la dem spire litt innendørs før jeg setter dem ut og håper at de blomstrer et par uker tidligere da. Men alt er jo avhengig av hvordan sommeren blir. Den er sjelden stabil her hos oss.

 2. For en blomsterprakt. Dessverre er brunsneglen litt for ivrig her hos oss, så alt av blomster må stå på terrassen, men de gjør seg bra der også. Synes det er fint at georginene blomstrer litt sent jeg, da forlenger vi liksom sommeren litt og det kan vi like. Klem

  1. Heldigvis har vi ikke brunsneglen her enda og jeg håper den ikke kommer heller.

   Det fine er at tidligere på sommeren er det andre ting som blomstrer og som vi kan glede oss over, og så kommer georginene.

 3. Så mange flotte blomster! 🙂 Kjedelig med brunsneglene. Mye av dem også i Halden, dattera mi måtte slutte med grønnsaker utenfor drivhus pga dem. Takk for titten! 😀

 4. Våre vintre er for kalde til at den typen hortensia som du har klarer seg her. Heldigvis blir det ganske fint med Syrinhortensia og Vierhortensia også.

 5. Så utrolig nydelige, hortensia er en av mine favoritter også 🙂 Til våren skal jeg plante endless summer også. Takk for flott tips 🙂

  1. Endres summer har vært vanskelig å få tak i de siste årene, så derfor har jeg tatt mine egne stiklinger nå i sommer og som jeg har skrevet om på bloggen tidligere. Klem, Ingrid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..