Eplekake

Tiden for norske epler er i anmarsj og det er de alle beste til å bake eplekake av. Jeg elsker de syrlige og friske norske eplene. Ingen over og ingen ved siden.

På hytta har vi to epletrær, ett Discovery og ett Rød Prins og de mildt sagt bugner av epler i år, og jeg har bakt en deilig og saftig eplekake.

Nystekt lunken eplekake med vaniljeis servert til store og små i hagen under epletrærne. Den perfekte sensommerstemningen.

Jeg lager deigen og dytter nedi så mange eplerbåter som mulig i formen. Jeg tenker ikke på å lage et fint mønster. Kun at det skal være mye epler.

Denne kaken er veldig for gjort å røre sammen. Det som tar tid er å skrelle og dele opp eplene.

  250 g sukker
  3 egg
  150 g smør
  250 g mel
  1 ts bakepulver
  Pisk eggedosis av sukker og egg, bland oppi smeltet smør og rør inn det tørre. Jeg blander også inn litt kanel i deigen. Skrell epler og del dem i båter som trykkes ned i deigen. Strø sukker og kanel på toppen og stek kaken litt lavt i ovnen på 180 grader i ca 40 min. Stek den heller for lite enn for mye så den blir tørr.
Reklame

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

6 kommentarer om “Eplekake”

 1. Nam denne så utrolig god ut, ja en perfekt sensommer kake til å nytes ute i hagen 🙂 Håper dere koste dere 🙂

 2. Den ser kjempegod ut. Lagde eplekake selv i går, og vi spiste den med krokanis til 😉 Røra er nesten som din, bortsett fra at jeg også har melk i smelta smør, og koker opp det. Gir en veldig god smak. Men jeg er ikke så flink og har oppi like mye epler. Mest fordi jeg liker kaka best uten for mye epler. mannen min ville nok foretrukket din med alle eplene 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..