En skikkelig fin uke

Jeg elsker barnebarna mine, de to småjentene på 3 og 5 år, og som jeg er så heldig og takknemlig for å få være sammen med så mye jeg vil. Denne uken har Signe, mannen og jeg vært sammen på hytta i fem dager mens storesøster Elen har hatt sine første dager som skolejente.

3 år og så full av energi, livsglede og gullkorn fra barnemunn.

Toppen av lykke var å få ri på hesten, noe som var både veldig skummelt og veldig gøy på en gang. Rett borti veien går de fineste hestene på sommerbeite og de fikk gulrøtter og epler av oss nesten hver dag. Den ene dagen møtte vi eieren som skulle ut og ri og Signe var strålende fornøyd over tilbudet.

En død fugl på terrassen da vi stod stod opp førte til både utforsking og undring. Det er en glede å høre på barns tanker, forklaringer og resonnement. Jeg er en så mye bedre lytter og deltaker nå enn da mine barn var små. Jeg har bedre tid og mer overskudd til å være i situasjonen.

På hytta er alt så enkelt og ufarlig, bare ta på støvlene og gå ut. Det er 150 m bort til sjøen og så langt er det for skummelt å gå alene.

Og hvem bryr seg om antrekk når man er 3 år. Støvler er jo praktisk i både solskinn og regn ifølge Signe, for de er jo så enkle å ta på.

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

8 kommentarer om “En skikkelig fin uke”

 1. Herlige bilder av søt jente.. Så hyggelig for henne og dere å være sammen å kose dere..mens storesøster sikkert var fornøyd med å begynne på skolen.. God helg til deg og dine <3<3

 2. Eg ser du har hatt ei minnerik og fantastisk veke med barnebarnet.
  Det er kjekt å få vere åleine med besteforeldra av og til.
  Artig med støvlane, slik var det med minste barnebarnet vårt også.
  Ho tok Cherroxane til festkjole ein gong ho var med oss og skulle i barneselskap… farmor heldt på å dåne…men ikkje lett å kome med andre forslag når dei har bestemt seg.
  God helg !
  Helsing Anne-Mari

  1. For ei fin lita jente! Det virker så koselig å ha sånne små inn i livet igjen.
   Skal bli bestemor til to. Den ene med termin medio september. De bor i Ottawa, Canada så der blir det nok mest FaceTime som styrer kontakten. Den andre med termin medio januar. De bor på Jessheim, så 2 timer kjøretur er peanuts. Glemte jeg å si at jeg gleeeder meg?

   1. Du har virkelig noe å glede deg til. Å ha barnebarn i livet er en stor gave og glede. Heldigvis er de nærmere nå med face time enn i vår ungdom da det ikke eksisterte og Canada veldig langt borte. Men Jessheim derimot, dit kommer bilen til å finne veien selv kan jeg tenke meg. Så gøy og håper alt går bra.

    Klem til deg fra meg.

 3. Skønne billeder fra hytten. Jeg genkender fornemmelsen af at være mere til stede i nuet med børnebørnene end med sine egne. Mon det er fordi, vi med børnebørn simpelthen sætter tiden af og gemmer hverdagens pligter, til de søde små er taget hjem igen?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..