Aubergine er kanskje den beste grønnsaken jeg vet om i tillegg til fennikel, og i moussaka er det aubergine. Derfor liker jeg å lage moussaka som har få, enkle og rene ingreidienser og smaker. Jo enklere jo bedre.
Du trenger karbonadedeig eller kjøttdeig , aubergine, løk, hvitløk, frisk persille og basilikum, knuste hermetiske tomater, cottage cheese, noen skiver gulost, malt kanel og muskatnøtt, salt og pepper.
Finn frem stekepanna, skjærefjølen og kjøkkenkniven og skjær auberginen i 1/2-1 cm tykke skiver og legg dem på en plate og strø over salt. La dem ligge minst 15 min for å trekke ut vann. Skyll dem og tørk dem med kjøkkenpapir og stek skivene litt på hver side i stekepannen.
Brun kjøttdeigen sammen med løk og hvitløk og tilsett tomater, kanel og urter og la det småkoke 15-20 min. Bland inn revet muskatnøtt i cottage cheesen.
Legg så et lag kjøttsaus i bunn av en ildfast form, så aubergine og deretter cottage cheese. Fortsett med flere lag til du har brukt alt og avslutt med gulost på toppen før du steker moussakaen 225 grader i ca 30 minutter. Om du klarer å vente er det fint å la moussakaen få hvile litt før du skjærer i den.
Vil du har en kraftigere rett kan du lage tradisjonell hvit ostesaus i stedet for cottage cheese, tilsette tomatpuré, chili eller andre smaker som du liker.
Takk for oppskrift på ein rett som ser veldig god ut !!
Eg har ei mappe med namn Fru Tunheim i arkivet mitt, det er mange
gode oppskrifter der. 🙂
Så hyggelig å høre, Anne-Mari. Håper du vil like denne også. Klem til deg fra meg.