Fiken. Åå, jeg elsker dem både naturell og i tørket variant som jeg spiser ved juletider. Og så vakre og delikate som de er å se på da, i både form og farge. Smelt altså!
Disse skjønnhetene har jeg delt i to og stekt i baconfett med snittfarten ned og servert som forrett.
Til å lage dette trenger du fiken, bacon, lønnesirup, sherryeddik (jeg brukte solbæreddik) og chiliflak.
Jeg kuttet baconet i små biter og sprøstekte det, tok det ut fra panna og la det på kjøkkenpapir. Jeg lot fettet bil igjen i panna og tilsatte lønnesirup. Jeg la fikenene med snittflaten ned og stekte dem 5-6 minutter i baconfettet og lønnesirupen.
Jeg tok fikenene opp og la dem på tallerken. Deretter tilsatte jeg eddiken i pannen og kokte blandingen til en litt tykk saus som jeg dryppet over fikenene og litt på tallerken. Til slutt drysset jeg over sprøstekt bacon og chiliflak.
Ideen til å lage dette fant jeg her hos danske Karen.
Dette hørtes veldig smakfullt ut, og godt.
Det var det, Bforb. Klem, Ingrid
Åhhhh dette både ser og hørtes godt ut, må prøves ut 🙂 👍 Perfekt forrett, håper det smakte like godt som det ser ut på bilde 🙂 Takk for tips!
Hei Anita. Det var veldig godt, men pass på å kjøpe fikener som er ordentlig modne for å få nok sødme. Sausen er magisk, yummi! Klem, Ingrid