Mine hortensiastiklinger

Husker du at jeg i vår la ut en film om å ta stiklinger av hortensia? Jeg fulgte oppskriften i sommer og her er mitt resultat.

De vokser fint og for å få tettere vekst klippet jeg av toppen da den hadde kommet et stykke . Nå vokser de så fint, men det har jammen tatt sin tid. Jeg har hatt dem i vinduskarmen på hytta i sommer, men nå har jeg tatt dem med hjem for å passe dem gjennom vinteren.

I oktober tenker jeg å sette dem i vinduskarmen på et kaldt rom. Der skal de få stå og vente på vår og få en liten vannskvett i ny og ne.

Har du noen råd og erfaringer om denne type stiklinger du kan dele videre?

Reklame

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

4 kommentarer om “Mine hortensiastiklinger”

  1. Så gøy å få det til å spire og gro 🙂 Har sjelden Hortensia..men det er jo så vakkert 🙂 Ingen tips men spennende å se hva du får til.. Nå går det jo mot jul..og så går det fort mot vår igjen..hehe.. Klem fra meg ❤

  2. Hei Ingrid, jeg har tatt mange stiklinger i årenes løp og det av forskjellige typer hortensia. Vanskelig å gi noen gode råd. Det jeg gjør annerledes er at jeg lar stiklingen vokse opp første året så den får sterke røtter. Klippe av toppen gjør jeg andre året. Da kan alle krefter gå i de nye skudd. Selv har jeg dem alltid ute. Gjerne granbar over de vinterstid, men vi har jo annet klima her jeg bor så dette med vinteren vet du best selv:) Den sorten du nevner har forøvrig hatt stor suksess i begynnelsen da den kom, nå er den nesten ikke å få kjøpt lenger. Vet ikke hvorfor…
    Hilsen Annette og lykke til

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..