Noe som jeg synes er virkelig godt er en lun og smakfull smuldrepai med iskrem. Ja takk, altså. Til å få vann i munn bare ved tanken. Nå er jo toppsesongen her for norske deilige, knasende sprø og syrlige epler og de er perfekte til bakverk, spør du meg.
Jeg har mikset dem med frosne bær fra hagen. Solbær, rips, bringebær og jordbær. Jeg tinte bærene først og lot dem renne av for at paien ikke skulle bli for bløt.
Smuldredeigen kan lages lenge i forveien og oppbevares tildekket i kjøleskapet. Har du den klar kan du enkelt lage en deilig pai til dessert etter jobb om du vil.
- 150 g mel
- 75 g havregryn
- 200 g smør
- 75 g brunt sukker
Smuldre sammen dette til en deig. Om du vil, kan du ha oppi noen hakkede nøtter eller mandler. Det blir kjempegodt.
Jeg brukte 4 epler og ca 150 g bær i bunn av formen og smuldret deigen oppå. Stekes på 200 grader i ca 30 minutter, eller til du ser at deigen er blitt gylden og krispy.
Server paien med iskrem, yoghurt, pisket kremfløte eller vaniljekesam.