Altså seriøst, hel kylling som du steker selv smaker så mye bedre enn de ferdig grillede som jeg noen ganger kjøper på butikken. Fra nå av blir det kun hjemmesteking som gjelder.
En hel kylling, ca 1,2 kg, smøres inn med smeltet smør iblandet salt, pepper, rosmarin og revet sitronskall. Beina har jeg surret hyssing rundt for å holde dem på plass. Legg den i en ildfast form og stek den midt i ovnen på 180 grader i ca en time.
Kutt opp grønnsaker du liker i biter og noen svarte oliven og hell over et par spiseskjeer honning, timian og salt. Rør litt i grønnsaksblandingen for å fordele godsakene. Jeg brukte lynghonning og det var ikke noen god ide, synes jeg. Neste gang skal jeg bruke akasiehonning eller lønnesirup som ikke har så markant smak.
Etter en time tar du kyllingen ut og legger grønnsakene i formen med kyllingen på toppen og stek videre i 30-40 min. Når kyllingen virker gjennomstekt tar du den ut og setter grønnsakene inn igjen og skru opp varmen til 200 grader og stek dem til de er stekt så mye som du liker de skal være.
Nammis dette ser kjempe godt ut og med deilige grønnsaker til 🙂
Ja den kyllingen var så saftig og god. 😀
Jeg har lett for å kjøpe ferdig..men ser jo mye bedre ut det her 🙂 Tida for god mat nå på høsten..må jo ha mat om sommeren også, men da blir det som regel noe «lettere».. Kos deg med kvelden ❤
Denne oppskriften må jeg prøve til helgen. Mye bedre å lage kyllingen selv i ovnen enn ferdigkjøpt. Da er det bare å glede seg til helgen og håpe den blir like god som den ser ut på bildet ..
Lykke til, Mona. Vi likte den kjempegodt, men som sagt bruk gjerne akasiehonning og ikke lynghonning. 😀