Spør ikke hvor mange frø det er i eplet, men hvor mange epler det er i frøet.
Vi hadde så uendelig mange epler på epletrærne vår denne sommeren. Røde, superfine og smakfulle var de og helt uten sykdom og skurv. Nesten litt surrealistisk å se alle de flotte eplene på de to små trærne, og endatil at jeg hadde tynnet ut med hard hånd. I tillegg fikk veps og fugler sin dose av herligheten.
Vi har gitt bort pose etter pose og vi har spist mange, laget eplemos, epleroser og eplekaker og nå har jeg laget eplechips av restene. De begynte å forfalle og det var på tide å bruke dem opp.
Tørre, sursøte små flak som kan spises med verdens beste samvittighet. I tillegg er de kjempefine å oppbevare i fine glass og gis bort som en liten gave.
Jeg skar eplene i 2-3mm tykke skiver og la dem på bakepapir, men ikke over hverandre. Jeg satte 3 brett inn i ovnen på 90 grader varmluft. Etter en time ca snudde jeg dem og stekte videre i en time eller halvannen. Jeg så ikke på klokken, men i alle fall så lot jeg dem stå i ovnen til den var blitt kald etter at jeg hadde skrudd av varmen.