Svineribbe med asiatisk smak

Altså, jeg sier det bare. Dette er så sjukt godt og det gleder meg at jeg endelig fikk anledning til å prøve denne oppskriften jeg har spart på så lenge. Det er litt jobb, men veldig verdt å bruke tid på. I tillegg er jo butikkene fulle av tynnribbe av svin på denne tiden av året.

Jeg gjorde noen endringer i forhold til oppskriften fordi jeg vil ha svineribben min stekt så lenge at den blir mør, beina løsner og trevlene deler seg. Derfor stekte jeg den under folie på 200 grader i drøye to timer før jeg begynte å smøre inn ribben med saus etter oppskriften. Jeg tok ikke jobben med å fjerne beina før stekingen heller og det gikk helt fint.

Den andre tingen jeg endret på er at jeg brukte kun to chili i stedet for tre da jeg tenkte at det ville bli sterkt nok og det blei perfekt for våre ganer.

Den tredje og siste tingen er at jeg hadde for lite søt soyasaus. Derfor blandet jeg 50/50 med søt og salt soyasaus og tilsatte et par spiseskjeer ekstra brunt sukker. Jeg har ikke smakt dette helt etter oppskriften, men min variant blei i alle fall tullete god altså. Yummi!

Og du, har du ikke prøvd svart ris så anbefaler jeg deg å prøve det også. Skikkelig godt!

Oppskriften jeg brukte, den finner du her.

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

4 kommentarer om “Svineribbe med asiatisk smak”

  1. Vi hadde en tilsvarende til middag i forrige uke, men jeg koker ribba i vann med masse løk og hel pepperf til kjøttet er mørt først. veldig godt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..