Altså, jeg sier det bare. Dette er så sjukt godt og det gleder meg at jeg endelig fikk anledning til å prøve denne oppskriften jeg har spart på så lenge. Det er litt jobb, men veldig verdt å bruke tid på. I tillegg er jo butikkene fulle av tynnribbe av svin på denne tiden av året.
Jeg gjorde noen endringer i forhold til oppskriften fordi jeg vil ha svineribben min stekt så lenge at den blir mør, beina løsner og trevlene deler seg. Derfor stekte jeg den under folie på 200 grader i drøye to timer før jeg begynte å smøre inn ribben med saus etter oppskriften. Jeg tok ikke jobben med å fjerne beina før stekingen heller og det gikk helt fint.
Den andre tingen jeg endret på er at jeg brukte kun to chili i stedet for tre da jeg tenkte at det ville bli sterkt nok og det blei perfekt for våre ganer.
Den tredje og siste tingen er at jeg hadde for lite søt soyasaus. Derfor blandet jeg 50/50 med søt og salt soyasaus og tilsatte et par spiseskjeer ekstra brunt sukker. Jeg har ikke smakt dette helt etter oppskriften, men min variant blei i alle fall tullete god altså. Yummi!
Og du, har du ikke prøvd svart ris så anbefaler jeg deg å prøve det også. Skikkelig godt!
Vi hadde en tilsvarende til middag i forrige uke, men jeg koker ribba i vann med masse løk og hel pepperf til kjøttet er mørt først. veldig godt.
Ja, det går nok også an. Steker du den i ovnen etterpå med saus over så den får den gode smaken?
Tusen takk for tips og oppskrift Ingrid. Denne skal lages om ikke lenge 👍
Hilsen Axel 😊
Så kjekt, Axel. Håper vi møtes snart igjen og at du liker ribben. Klem, Ingrid