Fransk løksuppe

Jeg har vært glad i fransk løksuppe helt siden jeg smakte den for første gang på skolekjøkkenet på ungdomsskolen, og gode klassikere, de går aldri av moten. De blir bare glemt litt innimellom.

Fransk løksuppe både smaker godt og varmer en litt kjølig kropp som har vært ute i kulden, og byr anledningen seg, er det topp med et glass god rødvin til.

To store løk hakkes og stekes i litt olje eller smør til den blir gyllen. Bland oppi 1,25 ss hvetemel og tilsett 7,5 dl vann. Kok opp og tilsett 2-4 terninger kjøttbuljong og kok i 8-10 minutter. Jeg brukte 4 terninger, men smak deg frem til det du liker. Legg en ristet loffeskive i hver skål og legg på noen skiver gulost. Sett skålene i stekeovnen på 250 grader til du synes osten er nok smeltet.

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

2 kommentarer om “Fransk løksuppe”

  1. Takk for at du minner meg på denne! Det er jo supergodt og med et glass god rødvin ved siden av , kan helgen bare komme! God helg😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..